Politie veegt Museumplein schoon, confrontatie tussen de Mobiele Eenheid en in het nauw gedreven betogers

Duizenden mensen lopen zondagmiddag in een stoet door het centrum van Amsterdam. Ze hadden zich eerder verzameld op het Museumplein. De politie en Mobiele Eenheid leken minder gastvrij en veegden het plein al snel leeg.

Terwijl de demonstranten zich noodgedwongen door de smalle straatjes van Amsterdam moeten bewegen, ontstaan er ook confrontaties met de politie. Ondanks een aangekondigde staking blijkt die in grote getale aanwezig te zijn. Burgemeester Femke Halsema wilde zich niet laten verassen en zette het demonstratierecht opzij door de demonstratie te verbieden.

Bijna alle demonstranten zijn inmiddels via de Van Baerlestraat richting het Westerpark vertrokken. In eerste instantie werd de groep nog tegengehouden door agenten. Al snel mochten ze toch doorlopen om de doorstroom te bevorderen. Toch zijn er op enkele plekken in de stad confrontaties tussen de Mobiele Eenheid en de betogers.

De meeste demonstranten hebben zich inmiddels verzameld in en rondom het Westerpark. Daar lijkt de politie zich (vooralsnog) te hebben teruggetrokken. De sfeer in het Westerpark is gemoedelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. De witte roos

  Bij de Rutte SS zijn het dus ook krokodillentranen dat ze zgn. op hun tandvlees lopen. Politie is er voor de burger niet om criminelen/ misdadigers te beschermen. In een nepdemocratie is de wereld andersom.

 2. Re-al

  Klaus Schwab : “Vee hev toe priepair for e moore angrie wurld”.
  Totalitarisme.

  ‘Linkse, gewelddadige Politie-Staat
  tegen
  vrijheid-demonstranten.

  In zo ongeveer alle landen ter wereld,
  wordt regelmatig geprotesteerd tegen
  de “c”-maatregelen.

 3. Gregorius van Dubbeldam

  De demonstratie was verboden.

  Mogelijk kwam dat veel demonstranten niet ter ore. Dat verklaart mogelijk het wonderlijke feit dat je toch gewoon gaat demonstreren en vechten tegen de politie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.