Schokkende militaire memo stelt: Coronavirus bewust ontwikkeld door samenwerking Amerikaanse en Chinese wetenschappers

Het is zover. Eindelijk komt er meer informatie naar buiten over het ontstaan van het nieuwe coronavirus dat de wereld al twee jaar lang gegijzeld houdt. Want uit gelekte militaire documenten uit Amerika blijkt dat het Pentagon en onderzoeksarm DARPA ervan overtuigd zijn (lees: weten) dat het virus willens en wetens ontwikkeld is in een laboratorium in Wuhan. Dat zegt de man die door het Pentagon is aangewezen om onderzoek te doen naar het ontstaan van het virus in een geheime memo die is uitgelekt: marinier majoor Joseph Murphy. 

Uit onderzoek van de majoor – die dat gedaan heeft voor de inspecteur generaal van het Amerikaanse ministerie van Defensie – blijkt dat het Amerikaanse EcoHealth Alliance (EcoHealth) in 2018 een voorstel indiende, samen met het Wuhan Institute of Virology (WIV), bij DARPA om fondsen te werven voor onderzoek naar SARS-CoVs. Dit voorstel behelsde ook een programma dat DEFUSE werd genoemd. Het doel: een nieuwe SARS-CoV spike eiwitten ontwikkelen om vleermuizen te immuniseren tegen het chemerisch virus.

DARPA weigerde in te gaan op het voorstel, aldus de majoor, omdat het totaal onverantwoord was. De kans dat het zou misgaan was veel te groot omdat het virus bewust zo gemaakt zou worden dat het ook kon overgaan op mensen. DARPA wil daar niets mee van doen hebben. En dat zegt wat, want DARPA staat zo ongeveer open voor álles.

Anthony Fauci

Hoe dan ook, DARPA ging er niet op in omdat het in strijd was met de Amerikaanse wet. Die verbiedt namelijk dit soort onderzoeken (het veranderen van virussen in dieren om ze toepasbaar te maken op mensen), omdat het levensgevaarlijk is.

August 13, 2021 Memo to Department of Defense Inspector General. CREDIT: Screenshot/Project Veritas

Maar het Nationaal Institute of Health en het National Institute for Allergy and Infectious Diseases leek het wel fantastisch leuk. Fauci, schrijft de majoor, “ging er, zoals bekend, wél op in.” Het NIAID is de organisatie van Anthony Fauci. Dat is dus de man die Amerikanen al jaren vertelt dat ze zich moeten laten inenten met de coronavaccins en die steeds weer pleit voor harde maatregelen zoals lockdowns. De man die Amerikanen zogenaamd zou moeten beschermen is volgens majoor Murphy mede-verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dit nieuwe coronavirus.

Let wel, Fauci heeft onder ede – toen hij ondervraagd werd door Congresleden – ontkend dat hij hierbij betrokken was. Volgens het Amerikaanse leger is dat dus een leugen. En dat niet alleen, maar dat was ook nog eens “bekend” achter de schermen.

Een gecreëerd virus

En ja, dat had resultaat. Want volgens majoor Murphy is wat wij steevast SARS-CoV2 noemen (maar hij: SARS-CoV-WIV, waarbij WIV staat voor Wuhan Institute of Virology) een “synthetisch spike eiwitten-chimera ontworpen om zich te hechten aan menselijke ACE2-receptoren.” Vervolgens was het ingebracht bij een vleermuis. De bedoeling was dan dat er een vaccin ontwikkeld werd dat hier actief iets aan kon doen.

“Maar het virus verspreidde zich razendsnel omdat het aerosolized was (verneveld), zodat het effectiever vleermuizen kon besmetten in de grot,” aldus Murphy. Met andere woorden, het virus was zo aangepast dat het zich door de lucht kon verplaatsen, want zo konden er meer dieren besmet worden. Voor onderzoek.

Alleen was er een klein probleempje. “Het was nog niet klaar om vleermuizen te besmetten, wat de reden is dat het erop lijkt dat het virus vleermuizen [inderdaad] niet besmet. De reden dat de ziekte zo verwarrend is, is dat het minder een virus is dan dat het gecreëerde spike eiwitten zij die meeliften op een quasi-soorten zwerm.”

Vervolgens stelt hij ook nog even dat ze willens en wetens het virus zo gevaarlijk mogelijk aan het maken waren.

Ivermectine en Hydroxychloriquine

Het is godsgruwelijk misselijk. Maar oh jongens, er is nog meer. Want uit de documenten blijkt óók dat er al heel vroeg – tijdens het onderzoek – duidelijk werd dat er meerdere potentiële behandelingen waren… waaronder Ivermectine en Hydroxychloriquine.

Dat zijn de twee medicijnen die in het verleden op grote schaal gebruikt werden, maar die tijdens de pandemie opeens weggezet werden als “extreem gevaarlijk” vanwege bijwerkingen. Bij Ivermectine hadden ze het plots zelfs over een “paardenmedicijn.”

De vaccins werken niet goed

Ongelooflijk genoeg schrijft majoor Murphy ook het één en ander over de vaccins. “De gen-gecodeerde of ‘mRNA’-vaccins werken slecht omdat ze synthetische replica’s zijn van de reeds synthetische SARSr-CoV-WIV synthetische spike-eiwitten en geen andere epitopen bezitten,” aldus de majoor. “Het mRNA instrueert de cellen om synthetische kopieën van het SARSr-CoV-WIV synthetische spike-eiwit rechtstreeks in de bloedbaan te produceren, waar ze zich verspreiden en dezelfde ACE2-immuunstorm produceren als het recombinante vaccin.”

Veel artsen in het land hebben vastgesteld dat de symptomen van vaccinreacties de symptomen van de ziekte weerspiegelen, wat overeenkomt met de vergelijkbare synthetische aard en functie van de respectieve spike-eiwitten. De ontvanger van het vaccin heeft geen verdediging tegen het binnendringen van de bloedbaan, maar zijn neus beschermt hem tegen de quasispecies van het recombinante spike-eiwit tijdens ‘natuurlijke infectie’ (beter genoemd als aerosol-inoculatie).”

Congres eist onderzoek

Het Amerikaanse Congres wil nu onderzoek doen naar de memo en de betrokkenheid van Fauci bij de ontwikkeling van het virus. Daartoe willen Congresleden onder meer majoor Murphy oproepen om te getuigen. Onder ede.

Belangrijk: Big Tech en overheden willen er ten koste van alles voor zorgen dat dit soort informatie niet bekend wordt. Wij nemen een risico door het online te zetten, maar dat doen we bewust. Het is namelijk van het grootste belang dat iedereen weet wat dit virus is, hoe het ontstaan is, en waar het vandaan komt. Maar daarom hebben we jullie hulp meer dan ooit nodig: steun ons en ons werk door een (kleine) donatie op BackMe. Dat kan maandelijks of eenmalig. Doneer nu en help DDS in de lucht te blijven én meer van dit soort belangwekkende artikelen te plaatsen, buiten de censuur van Big Tech, Big Government én de Mainstream Media om.

Lees de memo zelf

Het hele memo van de majoor kan hier gelezen worden. Doe dat. Neem er de tijd voor. Want wat hier gebeurd is, als Maj. Murphy gelijk heeft, is absoluut schandalig. Misdadig. Alle idioten die hieraan meegewerkt hebben moeten ter verantwoording worden geroepen. Want ze hebben willens en wetens het risico genomen om deze situatie te veroorzaken – een situatie die niet alleen in de dood van grote aantallen mensen heeft gezorgd, maar ook nog eens voor enorme psychologische en economische schade.

Kunnen we er 100% zeker van zijn dat alles wat majoor Murphy schrijft klopt? Nou, misschien niet. Maar het is buitengewoon opvallend dat er geen pushback is geweest, dat hij niet zwart is gemaakt nadat deze memo bekend werd, en de media alleen maar hopen dat niemand erover spreekt. En wat deze memo minstens bewijst is dat er achter de schermen, op de hoogste niveaus, gesproken werd over deze onderwerpen, dat deze uitspraken gedaan werden… terwijl mensen die dat toen durfden op te schrijven als speculatie overal geband werden én weggezet werden als complotwappies.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Baco

  De pandéwappies en prikfascisten zullen zeggen dat het complottheorieën zijn

  1. Monty

   Maar usbtje jij gelooft toch helemaal niet in corona.
   Of is dit verhaal voor vlekkenoplosser wel geloofwaardig dat China en Amerika hier achter zitten.

   Hoe zit het dan met die t0talitaire contr0lestaat. Zijn andere landen hier later bij betrokken en hoe komt Bil Gates in dit verhaal terecht Rutte liegt.

   1. Baco

    Ik geloof inderdaad niet in corona, ik zeg ook niet dat er niets aan de hand is, monty gelooft werkelijk in alles wat hem door zijn coronastrotje gedrukt wordt want monty denkt echt dat de beleidsbepalers het beste met hem voor hebben…

    1. Mr.blauw.sky

     Maar busje, jij denkt precies het tegenovergestelde..

     1. Baco

      Jij begrijpt het al helemaal niet, sukkeltje, hup terug in hoek en je ezelsmuts op..

  2. Onslow

   Maak je geen zorgen. Geprikt is geprikt, niks fascistisch an. Mijn hele huishouden is aan de beurt geweest. Je hebt meer zekerheid. Mijn dochter had er totaal geen last van.

   1. janszm

    Zoutoplossing gekregen.
    Met de echte troep worden mensen wel ziek.

    Woon in een klein dorp aan een straat , welke de aanrijd route is voor de ambulance.
    Normaal 1 maal per maand. De laatste tijd ca 14 maal per maand..Rara

 2. Heineken

  Van Corona krijg je toch geen hersen beschadiging.
  Toevallig Amerika die het ontdekt dat het uit China kwam.
  Het kan ook zo zijn dat Chinese arbeiders die in Afrika aan een spoorlijn werken, Sars ( covid 19 ) mee naar huis hebben genomen en dat het in China gemuteerd is. Sars heerst al jaren in Afrika. Lijkt mijn verhaal denk ik aannemelijker dan de Amerikaanse propaganda.

 3. Xyz1234

  Eens kijken wat Dubbeldom over zijn held Fauci te zeggen heeft. Hij zal op basis van zijn factcheckers, zoals Snopes, wel meer duidelijkheid kunnen geven. 😅

  1. Nostradamus

   Het is stil rond Dubbeldom. Zijn ideale wereld stort in.

   1. september

    Hij heeft vast weer een nieuwe naam Jorgen Hofmeester die hier net gereageerd heeft ,zijn zoveelste nieuwe naam.

    1. Jorgen Hofmeester

     Als je alleen maar nietszeggende opmerkingen plaatst op dit blog hoef je nooit van naam te veranderen.

     1. Magyar

      Je bedoelt Beukman pisnicht?

      😀

     2. Marcoweer

      Dat is waar meneer Hofmeester maar van de andere kant iemand met een beetje karakter blijft gewoon weg als je een ban krijgt tot een nieuwe redacteur alle band weer een keer opheft.

     3. Woordkunst

      Als je alleen maar de etterbak kan uithangen dan kun je inderdaad maar beter wegblijven

  2. Robert van der Noordaa

   Het bericht betreft hoogstwaarschijnlijk een fabricatie van Project Veritas, een niet bepaald betrouwbare bron:

   “Overall, we rate Project Veritas Right Biased and Questionable based on the promotion of misleading videos, propaganda, conspiracy theories, and several failed fact checks.”

   mediabiasfactcheck.com/project-veritas/

 4. Henk van Doorn

  Wikipedia:

  Project Veritas is an American far-right activist group founded by James O’Keefe in 2010. The group produces deceptively edited videos of its undercover operations, which use secret recordings in an effort to discredit mainstream media organizations and progressive groups. Project Veritas also uses entrapment to generate bad publicity for its targets, and has propagated disinformation and conspiracy theories in its videos and operations.

 5. Hendrik_Groen

  Een “journalist” die zijn lezers voor mafketel uitscheld. Je blijft lachen hier.

  1. Harry Haller2

   Je hoeft hier niet te zijn: je kunt ook lekker rummikubben in je bejaardenhuis.

  2. Nikita

   Joop … meid is vele malen beter voor jou jouw whatever. Ga daar demense maar lopen vervelen.

 6. Re-al

  Now we’re talking.

  Gemodificeerd virus, om iedereen aan de “vaccins” :
  aan de digitale identeit en de ‘great rest’ te dwingen.

  ‘Project Veritas’ is een heel goed onderzoekt-bureau : brengt boven tafel, wat anderen willen verzwijgen.

  Direkt, nu : duizend-soortige ontkenningen door ambtenaren-tr*llen.
  Daar trapt toch niemand meer in.

  1. Re-al

   vervolg :
   diverse hoor-zittingen onder ede, in de Amerikaanse Senaat,
   hebben deze zaken ook al naar boven gebracht.
   O.a. het verhoor van Fauci door de Senator Rand Paul.

   1. Re-al

    vervolg 2 :

    De Supreme Court heeft de test- en “vaccin”-verplichting door grote bedrijven,
    AFGEWEZEN.
    Regering Creepy Joe Biden, heeft dus een nederlaag geleden.

    Dit met in Nederland ook gebeuren, met dat malafide partij-kartel beleid.

 7. Kokkie_2

  Bij deze wil ik Michael van der Galien bedanken voor de prachtig column van Hubert Smeets(NRC):
  Frits Bosch moet naar de psychiater.
  Nogmaals bedankt namens veel lezers en reaganten.

  1. Re-al

   Oh, oh, oh, oho, oh : al die ambtenaren-tr*llen hier :
   probeer nou ‘ns iets te verzinnen, dat niet belachelijk doorzichtig is.
   Wat jullie doen, werkt alleen maar averechts.
   Hoe dommer jullie iets ontkennen, des te meer wordt er aandacht aan het echte verhaal besteed.

 8. Branzino

  Oei, oei, daar schrok ik wel even van. Heel even dan, want bij lezing van het artikel zag ik al gauw blckbx.tv als bron en werd verwezen naar Project Veritas. Dat weet ik al genoeg, namelijk dat er niets is om je zorgen over te maken. Ik heb hier vaker kritisch gereageerd op vermeldingen over blckbx.tv en ook over Project Veritas.

  Maar verder bevat het artikel enkele opmerkelijke beweringen:

  “Kunnen we er 100% zeker van zijn dat alles wat majoor Murphy schrijft klopt? Nou, misschien niet. Maar het is buitengewoon opvallend dat er geen pushback is geweest, dat hij niet zwart is gemaakt nadat deze memo bekend werd, en de media alleen maar hopen dat niemand erover spreekt.”
  Dus als over een nepbericht niets in de msm of officiële instanties wordt geschreven, zal het waarschijnlijk waar zijn. Zo ken ik er nog wel een paar.

  “En wat deze memo minstens bewijst is dat …. ”
  Deze memo bewijst natuurlijk helemaal niets. Iedereen kan een memo produceren en die, als er niet feitelijk tegengas wordt gegeven, als de waarheid verklaren.

  1. Kokkie_2

   Zou er een nieuw :”Het Spijt Mij” artikel door MvdG in de lucht hangen?

   1. Branzino

    @Kokkie_2
    “Zou er een nieuw :”Het Spijt Mij” artikel door MvdG in de lucht hangen?”

    Lijkt me onwaarschijnlijk als je dergelijke nieuwsbronnen nog steeds serieus neemt.

    1. Kokkie_2

     Ik wacht wel op een artikel van Hubert Smeets(NRC):
     “Michael van der Galien moet naar de psychiater.”

     Of is het een poging om oude tijden te laten herleven om over de 100 reacties te halen.
     Tja vroeger was alles beter, zelfs het aantal reacties hier.

     1. Kokkie_2

      Tip voor de redactie:
      Ik zou Willem Engel en Lange Frans als redacteur aannemen.
      Samen met Michael, Sherry en Fritzz een gegarandeerd succes.

     2. Jorgen Hofmeester

      Leuk.

  2. Heineken

   Thnx Branzino gelukkig lees jij een bericht ook zoals het er staat ,en niet alleen wat je graag wil lezen.

 9. Monty

  ”Coronavirus bewust ontwikkeld door samenwerking Amerikaanse en Chinese wetenschappers”

  Zou Trump hier dan ook van geweten hebben?

 10. Nostradamus

  Indien dit waar is dan heeft fauci meer dan 5,5 miljoen doden op zijn naam staan. Hoe noemen we zoiets?

  1. Monty

   Genocide.

   Als het waar is.

 11. Heineken

  Flauwekul om me te blokken.

 12. kattekop

  Het is niet belangrijk of dat virus gemaakt is of dat het gewoon de jaarlijkse griep was.
  Punt is dat vanaf mei 2020 er geen epidemie is. volgens de statistieken.
  Ik wil iedereen hier uitdagen om dit te weerleggen.

 13. tim p

  branzino en gregorius zijn medeplichtig aan de coverup van deze misdaad tegen de menselijkheid.

 14. tim p

  branzino en dubbeltong zullen wel balen van dit nieuws, hun opp has been exposed

  1. Jorgen Hofmeester

   Zolang het, waar het naar uitziet, een ongefundeerd fantasieverhaal is is er geen reden om te balen.

   1. tim p

    link naar memo h**ps://assets.ctfassets.net/syq3snmxclc9/2mVob3c1aDd8CNvVnyei6n/95af7dbfd2958d4c2b8494048b4889b5/JAG_Docs_pt1_Og_WATERMARK_OVER_Redacted.pdf

    gefundeerd vergaal, jouw msm fantasie’en worden onder uit gehaald jorgen dubbeltong

 15. Re-al

  He, overheids-tr*llen als GvD, Branzino, Kokkie2, Mar, Aai, Heineken, v.d. Noorda, enz, enz.

  Blijf vooral alleen maar anderen aanvallen, en geen eigen standpunt hebben.
  Blijf vooral zo’n als deze publicatie van documenten ontkennen,
  en de inhoud onzin noemen.
  Weten we zeker, dat deze documenten van belang zijn.
  En nog bedankt, he.

  1. Heineken

   Hallo Re-al.
   Weer een nutteloze inzending van jouw zijde.
   Niveau weekend, story, privé. Alles klakkeloos aannemen wat er in de bladen staat. Lezen wat je graag wil lezen.
   En als je mijn inzendingen lees, mits je dat kan wat ik betwijfel.
   Zal je zien dat ik ongeacht uit welke hoek het nieuws vandaan komt.
   Ik reageer naar mijn mening. Ik denk dat wij bijna hetzelfde denken.
   Maar relativeren naar een bericht gelezen te hebben.
   Zoals het bericht van vanochtend dat klopt niet en waarom heb ik beschreven. Natuurlijk had ik gehoopt dat het waar zou zijn.
   Maar laat je emotie niet zo gaan eerst lezen en dan reageren.
   En ja ik ben een ex ambtenaar. Maar rechts van het spectrum PVV.
   En tyfus hekel aan alles wat met klimaat te maken heeft en corona.

   1. Re-al

    @H. : je gebrabbel en gelieg is mij vast te “moeilijk”, ja hoor.
    Maar zonde van mijn tijd, is het zeker.
    Manipulerende overheids-tr*llen als jij, laten alleen maar zien, dat je op bedrog uit bent.

 16. dackus

  Het is inderdaad ondertussen wel overduidelijk wat er allemaal aan de gang is. Maar het zorgelijkste is de algemene staat van ontkenning waarin mensen zichzelf in opsluiten. Dat is het beangstigendste

 17. Kleurloze Politiek

  Kom op jonges dit geloven Julie toch niet.
  Geloof me als dit virus echt bewust het leven in werd gegooit ,dan hadden de Amerikanen en Chinezen kosten wat het kost er alles aan gedaan om dit in een doofpot te gooien.
  En er een nationale staatsgeheim van gemaakt.
  En zou elke persoon die dit zou onthullen verdwijnen.

  Dus dit zijn zoals gewoonlijks weer apen verhalen.

  1. Jorgen Hofmeester

   Dat lijkt me een juiste observatie, Kleurloze politiek.
   Complotdenkers kunnen hun wonderlijke opvattingen vaak overeind houden omdat ze eenvoudige vragen niet stellen, bijvoorbeeld de vraag wat het motief van staten of personen zou kunnen zijn om bewust een virus de wereld in te sturen.
   Zo stellen ze zich ook zelden de vraag welk belang regeringen er bij zouden kunnen hebben zware Corna-maatregelen te treffen, anders dan de noodzaak een pandemie in te dammen.

   1. Jorgen Hofmeester

    Corna = Corona

   2. ikweetwatikwil

    Zo stellen ze zich ook zelden de vraag welk belang regeringen er bij zouden kunnen hebben zware Corna-maatregelen te treffen, anders dan de noodzaak een pandemie in te dammen. Aldus Jorgen

    Het lijkt er op dat de “complot denkers” zelfstandig kunnen denken.
    Laten zich niet zomaar oren aannaaien. Misschien denken de regeringen onder aanvoering van Brussel wel, hoever kunnen we gaan.

    Waar waren de griepdoden vorig jaar. Je las alleen maar over corona doden. Nu lees je corona is griep geworden. Ha, dat was het al.

 18. Kleurloze Politiek

  Juli = jullie.. excuses

 19. HD

  Ik vertrouw bijna helemaal niemand, zeker de roverheid, die staat met stip op één, het zou me daarom ook helemaal niets verbazen.

  1. Jorgen Hofmeester

   Populisme bestaat bij de gratie van diep wantrouwen tegen alles en iedereen. Het verzint creatieve verhalen die dat wantrouwen bevestigen en roept je op op te trekken tegen de zelf geschapen windmolens.
   Dát zal ze leren!

 20. ikweetwatikwil

  Kan een eind meekomen met het artikel. Heb altijd al gedacht dat er iets vreemds aan de hand was met corona. Maar wat precies. In ieder geval bedankt voor het artikel Michael.

 21. Heineken

  Xyz1234.
  Wou alleen aantonen dat dit verhaal bullshit is, net zoals wat ik opper.
  Je een heel verhaal laten lezen en eindigen met.

  Kunnen we er 100% zeker van zijn dat alles wat majoor Murphy schrijft klopt? Nou, misschien niet.

 22. Jorgen Hofmeester

  Het verbaast niet dat Xyz zonder enige aarzeling direct geloof hecht aan dit verhaal. In zijn parallelle universum worden dit soort spannende verhalen als zoete koek geslikt.

 23. Jorgen Hofmeester

  “dat dit aannemelijker is dan uitgelekte documenten en verklaringen tijdens verhoren door diverse mensen.”

  Het waarheidsgehalte van die zogenaamd uitgelekte documenten en verklaringen wordt door de kwaliteitspers betwist.
  Ik kan onmogelijk uitsluiten dat later zal blijken dat er iets van waarheid in zit maar dat is vooralsnog zowel onwaarschijnlijk als onaannemelijk.

 24. Heineken

  Morgen Michael, Wie is er een mafketel??

 25. Kokkie_2

  Natuurlijk. Een schetenwapper, herstel wetenschapper had ze per ongeluk in de trein/metro/huurauto laten liggen.
  Niet Fauci maar Super Trump is de grote organisator van het geheel.
  Nobody f*cks with The Donald.

 26. Piepertje

  En daar zitten er meer van op dit forum! Graag even een stofkam doorhalen A.U.B!

 27. Xyz1234

  U natuurlijk. U verzint gewoon iets op basis van uw gevoel en fantasie en denkt dat dit aannemelijker is dan uitgelekte documenten en verklaringen tijdens verhoren door diverse mensen. Of heeft u de hoorzittingen niet gevolgd en leest u alleen in plaats van ook te verifieren of er inderdaad onderzoek plaatsvindt en wat dit oplevert?
  Chinese arbeiders…. ga toch fietsen man.

 28. allid

  Hi hi hi, had ik er maar een screenshot van gemaakt.
  Takma moet weer een nieuwe neuknaam verzinnen.

 29. Michael van der Galien

  “De bronnen” zijn geheime documenten die gelekt zijn, mafketel die je bent.