winkelcentrum hoge vucht dscf9965

45.000 aangiftes van winkeldiefstal in 2023! Winkeliers zijn het spuugzat en trekken ten strijde

Binnenlandfeb 12, 12:00
Te midden van een ongekende inflatiegolf die ons land teistert, worden hardwerkende winkeliers geconfronteerd met een ware plaag: een explosie van winkeldiefstallen. Met een schokkende 45.000 aangiftes in 2023 alleen al, is de maat vol. Onze winkeliers zijn het meer dan zat. En wie kan het hen kwalijk nemen? Dag in, dag uit zetten zij zich in om ons van dienst te zijn, en wat krijgen ze terug? Een stelende hand die hun winstmarges en, erger nog, hun gevoel van veiligheid rooft.
De reactie van de ondernemers? Een revolutionaire maatregel: de invoering van een 'zwarte lijst' voor winkeldieven schrijft de Telegraaf. Dit is het zwaard van Damocles dat eindelijk boven het hoofd van het dievengilde hangt. Genoeg is genoeg! Door zich massaal aan te melden voor dit collectieve verbod, sturen de winkeliers een kristalhelder signaal naar deze nietsontziende dieven: "Bij ons ben je niet welkom!"
Laten we de cijfers niet uit het oog verliezen. Een toename van vijftig procent in aanvragen voor het verbod in nog geen anderhalve maand tijd spreekt boekdelen over de ernst van de situatie. De gemeenschap van winkeliers heeft de handschoen opgenomen en is klaar voor de strijd. Dit is geen tijd meer voor halve maatregelen. Wanneer een dief de brutaliteit heeft om niet eenmaal, maar tweemaal te stelen, zal hij de consequenties moeten dragen. Geen enkele winkel binnen het aangesloten gebied zal zijn gezicht nog tolereren.
Het is schrijnend dat winkeliers tot dergelijke extremen moeten overgaan. Maar in een tijd waarin de politie overbelast is en de overheid lijkt te verzanden in passiviteit, hebben ondernemers geen keus. Ze moeten wel zelf in actie komen. En actie ondernemen, dat doen ze. Met preventietrainingen voor personeel en een onwrikbare vastberadenheid om hun eigendommen en klanten te beschermen, tonen ze een voorbeeld van hoe je terugvecht tegen de criminaliteit die onze samenleving ondermijnt.
Deze zwarte lijst voor winkeldieven is meer dan een preventieve maatregel; het is een symbool van weerstand. Een teken dat de Nederlandse ondernemer niet langer het slachtoffer zal spelen. Het is tijd voor de rest van Nederland om op te staan en deze helden in hun strijd te steunen. Wij, als maatschappij, moeten zij aan zij staan met onze winkeliers, onze lokale helden, om te zeggen: "Tot hier en niet verder!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten