117048243 7cc6bb0b87 c

Advocaat Gerald Roethof ontkent alle beschuldigingen van schending advocatenregels

Binnenlandfeb 14 , 19:00
Advocaat Gerald Roethof ligt momenteel onder vuur. Hij wordt beschuldigd van ernstige schending van de regels voor advocaten door de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten. Volgens berichtgeving van het AD zou Roethof vertrouwelijke informatie uit een strafdossier hebben gelekt, ondanks de opgelegde beperkingen voor zowel hemzelf als zijn cliënt.
In een reactie aan RTL Nieuws ontkent Roethof krachtig de beschuldigingen. Hij beweert dat het niet is gebeurd en benadrukt dat zodra hij op de hoogte was van de opgelegde beperkingen, hij zich heeft onthouden van het delen van inhoudelijke informatie met derden.
De beschuldigingen werden gisteren behandeld tijdens een zitting in het Amsterdamse rechtbankgebouw, waar het Openbaar Ministerie een onderzoek naar de bekende advocaat heeft gestart op basis van een melding bij de Orde van Advocaten. De zaak draait om een cliënt van Roethof die in de zomer van 2020 werd gearresteerd en waarbij ondanks de beperkingen informatie over het lopende onderzoek naar buiten kwam.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Roethof, regelmatig te gast in de talkshows waar hij cliënten zoals Jos Brech stellig verdedigd, kan op 25 maart een uitspraak van de Raad van Discipline verwachten. De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten, Jacqueline Schaap, benadrukt dat het signaal van de vermeende schending van vertrouwelijkheid een ernstige en verontrustende zaak betreft, maar vooralsnog lijkt nog niks bewezen te zijn.
De beschuldigingen zullen naar alle waarschijnlijkheid een negatieve invloed hebben op de reputatie van Roethof, die op zijn beurt het er ongetwijfeld niet bij zal laten zitten. Het is afwachten tot de bekende advocaat weer aan de talkshowtafels verschijnt om zijn verhaal te doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten