extinction rebellion 12

KNETTERGEK! OM-chef Otte wil XR-Klimaatfanaten NIET aanpakken: "Beter koffie en thee brengen"

Politiekjan 22, 16:00
Nou, als je denkt dat je alles al gehoord hebt, moet je zeker even het fragment waarin de hoge piet van het OM, Otte, zijn zegje doet terugkijken. In de uitzending van WNL op Zondag liet de hotshot doodleuk weten dat het aanpakken van die klimaatfanaten van Extinction Rebellion niks uithaalt. De openbare orde verstoren is dus blijkbaar geen enkel probleem!
Volgens hem is dat precies wat die gekkies willen. "Ze willen in de schijnwerpers staan. Ze smeken gewoon om een boete, zodat ze naar de rechter kunnen. Je kunt beter gezellig koffie en thee voor ze zetten." Ja hoor, de BAAS van het OM zegt dit gewoon op live tv. Zijn we nou helemaal gek geworden?
Otte, de big boss van het College van procureurs-generaal, ziet het strafrecht dus niet als dé oplossing voor klimaatdemonstraties. "Je moet ze liever, figuurlijk gesproken, koffie en thee aanbieden met een glimlach dan meteen het strafrecht erbij halen." Otte wil die demonstranten alleen aanpakken "als ze echt de spuigaten uit lopen. Bij herhaling kun je dan pas ingrijpen. Of als er echt gevaar dreigt dat niet te voorkomen is."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De uitzending krijgt flink wat kritiek, waarbij Haagse politcus Richard de Mos via X/Twitter zijn verbazing uit over de uitspraken. Het Om heeft volgens De Mos schijnbaar wel genoeg tijd om vrijgesproken politici te vervolgen, maar het aanpakken van klimaatactivisten die structureel de wet overtreden, ho maar. Ook Jan Roos kraakt de uitspraken en zegt: "Wel tijd om mij en Dennis Schouten aan te pakken." Roos concludeert dat het openbaar ministerie zwaar beïnvloed is door politieke spelletjes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten