shutterstock 1173152773

Verbazing bij politie en het Openbaar Ministerie over omvang van gelekte staatsgeheimen

Binnenlandnov 15 2023, 13:00
Uit onderzoek blijkt het huis van een Rotterdamse tolk, momenteel vastgezet op verdenking van het lekken van staatsgeheimen, een ware schatkamer te zijn van uiterst vertrouwelijke informatie. De Telegraaf bericht op basis van bronnen betrokken bij het onderzoek, dat zowel de politie als het Openbaar Ministerie (OM) verbijsterd zijn over de enorme hoeveelheid ontdekt materiaal in de woning van de 64-jarige tolk, Abderrahim el M.
Volgens de krant zijn bij de huiszoeking talloze gegevensdragers, voornamelijk usb-sticks, in beslag genomen met zeer gevoelige informatie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de politie. El M., met een lange staat van dienst bij politie en justitie, was werkzaam bij de NCTV en voerde ook taken uit voor de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. Hij was betrokken bij diverse gevoelige onderzoeken, wat het lekken van deze informatie des te alarmerender maakt.
Opvallend is dat enkele jaren geleden al vermoedens rezen over El M.'s mogelijke informatielek naar Marokko, zijn moederland. Het blijft onduidelijk wat destijds met deze verdenkingen is gebeurd, maar de recente arrestatie doet vermoeden dat er toen al sprake was van een serieuze dreiging.
De arrestatie van El M. vond plaats drie weken geleden, samen met een 35-jarige vrouw uit Gouda. Deze vrouw, werkzaam voor de politie, blijkt voorheen ook bij de NCTV te hebben gewerkt. Beide verdachten zitten momenteel in beperkingen, wat inhoudt dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaten.
Deze onthullingen werpen niet alleen een schaduw over de integriteit van individuen die belast zijn met cruciale nationale veiligheidstaken, maar roepen ook ernstige vragen op over de veiligheidsmaatregelen en het toezicht binnen dergelijke gevoelige overheidsinstanties. Het feit dat personen met een dergelijke staat van dienst betrokken kunnen zijn bij het doorspelen van staatsgeheimen onderstreept de noodzaak van grondige heroverweging en aanscherping van veiligheidsprotocollen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten