de dagelijkse standaard dh 01047

SP-leider Lilian Marijnissen weigert fusie met GroenLinks-PvdA: "Hij wil arbeidsmigratie niet aanpakken, dat willen wij wel!"

Politieknov 15 2023, 14:00
In een recent interview tijdens de verkiezingsserie De Lijsttrekkers heeft SP-leider Lilian Marijnissen duidelijk gemaakt dat de SP niet geïnteresseerd is in een fusie met GroenLinks-PvdA. De voornaamste redenen achter deze beslissing liggen in de aanzienlijke meningsverschillen op belangrijke beleidsterreinen, zoals pensioenen, arbeidsmigranten, en klimaatmaatregelen.
Marijnissen reageerde op de opmerking van GroenLinks-PvdA-voorman Frans Timmermans, die stelde dat een samenvoeging van de partijen zou resulteren in een nog krachtiger links blok. Echter, Marijnissen maakte duidelijk dat dit niet haalbaar is vanwege fundamentele beleidsverschillen.
Volgens haar wil GroenLinks-PvdA bijvoorbeeld de pensioenen in Nederland onzekerder maken, een standpunt dat de SP niet deelt. Daarnaast benadrukte ze dat de aanpak van arbeidsmigratie een ander punt van conflict is, aangezien de SP een stop op arbeidsmigratie op dit moment wil, terwijl GroenLinks-PvdA hierin niet volledig overeenkomt met de SP.
Een ander belangrijk verschil tussen de partijen komt naar voren op het gebied van klimaatmaatregelen. Marijnissen gaf aan dat de SP van mening is dat er te grote verschillen zijn in de benadering van klimaatkwesties tussen de partijen. Deze diepgewortelde beleidsverschillen maken het volgens Marijnissen onmogelijk om op te gaan in één partij met GroenLinks-PvdA.
Ondanks het feit dat de SP in de peilingen verlies lijdt, blijft Marijnissen optimistisch over de verkiezingsresultaten. Ze gelooft dat haar partij, door vast te houden aan een authentiek verhaal over bestaanszekerheid en het terugdringen van marktwerking in de zorg, op 22 november een goede uitslag kan behalen.
In de aanloop naar de verkiezingen blijft de SP vastberaden in haar standpunt, met Marijnissen die benadrukt dat de partij ondanks de peilingen vasthoudt aan haar principes en overtuigingen. De kans lijkt alleen aanwezig dat de SP onder leiding van Lillian Marijnissen opnieuw verlies zal leiden deze verkiezingen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten