shutterstock 1529519864

XR-demonstratiegroep "Justice Now" bevuilt Rotterdamse Hofvijver: Opruimingskosten lopen op tot €5000

Binnenlandnov 15 2023, 15:00
Een recentelijk protest georganiseerd door de actiegroep 'Justice Now' heeft niet alleen de aandacht getrokken voor het conflict in Gaza, maar heeft tevens geresulteerd in de verontreiniging van de Hofvijver in Rotterdam. Aan de zogenaamde bewustmakingsactie voor Palestijnse slachtoffers hangt een prijskaartje van 5 duizend euro voor de noodzakelijke reiniging van de fontein.
Justice Now, een afdeling van de klimaatprotestgroep Extinction Rebellion, voerde een belachelijke actie uit bij de Hofpleinfontein in Rotterdam. Ongeveer tien demonstranten hadden het water van de fontein rood gekleurd door een traceringskleurstof toe te voegen. Bovendien wapperde de groep een spandoek om aandacht te vragen voor de situatie van Palestijnse slachtoffers in het door conflicten geteisterde Gaza.
De omvang van de Hofpleinfontein, met zijn 300 duizend liter water, bleek een perfecte locatie voor het protest. Echter, volgens Stadsbeheer bleek uit een grondige controle dat de fontein en het water ernstig waren vervuild. De toegevoegde rode kleurstof was geen louter symbolisch gebaar; het resulteerde in feitelijke vervuiling die vijf dagen in beslag zal nemen om te reinigen. De kosten van deze noodzakelijke schoonmaakoperatie worden geschat op 5 duizend euro.
Ondanks de financiële last die het protest met zich meebrengt voor de gemeenschap, verdedigt Victor van Justice Now de keuze van de groep. Hij bagatelliseert de kosten door te beweren dat "deze 5 duizend euro niets voorstellen in vergelijking met het leed dat de Palestijnen momenteel in deze oorlog doormaken." Justice Now dringt er bij de Nederlandse overheid op aan de samenwerking met Israël te heroverwegen en beweert dat het protest en de vervuiling van de Hofvijver noodzakelijk zijn om deze boodschap kracht bij te zetten.
Justice Now lijkt zich weinig zorgen te maken over mogelijke juridische repercussies. Victor geeft aan dat de groep, indien nodig, gebruik zal maken van advocaten om hun zaak te verdedigen. Bovendien kondigt Justice Now aan dat dit slechts het begin is, met meer acties op komst totdat de Nederlandse overheid stopt met wat zij zien als ongewenste steun aan Israël.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten