greta thunberg 01

Pro-klimaatkopstukken keren zich massaal tegen Extinction Rebellion: "Diep triest. Adieu XR!"

Politieknov 13 2023, 20:00
Gisterenmiddag was het weer feest tijdens de klimaatmars in Amsterdam. Greta Thunberg stond op het podium en sprak het publiek toe. Maar al snel nam de sfeer een grimmige wending toen het gesprek verschoof naar het conflict tussen Israël en Palestina. Dit viel niet in goede aarde bij veel deelnemers, die eigenlijk waren gekomen om gelijkgestemden te ontmoeten in hun strijd voor een beter klimaatbeleid.
De stemming raakte verhit toen een deelnemer het podium opstormde, de microfoon uit Greta's handen rukte en schreeuwde dat ze hier niet waren om politieke conflicten te bespreken. Dit lijkt een keerpunt te zijn voor Extinction Rebellion (XR), want zelfs toonaangevende personen zoals emeritus hoogleraar Martijn Katan uiten openlijk hun afkeuring voor XR. Hij noemt de vertoning "diep treurig" en neemt afscheid van XR vanwege de focus op het Israël-Hamas conflict.
“Diep treurig. Ik heb mij uit volle overtuiging ingezet voor de klimaatbeweging, maar die is nu een platform geworden voor de Palestijnse kant van het conflict Israël-Hamas. Daar doe ik niet aan mee. Adieu, XR.” Luidt de tweet van Katan. De kritiek op XR groeit, en steeds meer kopstukken in de klimaatbeweging distantiëren zich nu van de organisatie. Ook hoogleraar duurzaamheid en transities Jan Rotman maakt duidelijk dat hij zich niet wil verbinden aan de recente gebeurtenissen.
De gezamenlijke actie van Extinction Rebellion en Kick Out Zwarte Piet (KOZP) om ouders en kinderen tijdens het sinterklaasfeest weer het leven zuur te maken, heeft ook voor flink wat verontwaardiging gezorgd in de samenleving. Het lijkt erop dat steeds meer Nederlanders XR beu zijn. Hoewel de oorspronkelijke focus lag op klimaatdoelen, lijkt de beweging nu af te dwalen naar andere controversiële kwesties en neemt ze steeds radicalere vormen aan.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten