laurens dassen volt 9o1a6753

Volt-leider Laurens Dassen hekelt gebrek aan aandacht voor Europa in verkiezingscampagne

Politieknov 13 2023, 21:00
In de aanloop naar de verkiezingen uit Volt-leider Laurens Dassen zijn teleurstelling over het gebrek aan aandacht voor Europa in de campagne. Dassen benadrukt dat politici ten onrechte de indruk wekken dat alle grote uitdagingen binnen Nederland op te lossen zijn. Daarnaast toont hij interesse in deelname aan een nieuw kabinet.
Een van de centrale punten in het beleid van Volt is de dringende behoefte aan een herziening van het belastingstelsel. Dassen bekritiseert het huidige systeem en pleit voor afschaffing van toeslagen. In plaats daarvan streeft Volt naar de invoering van een basistoelage waarbij alle toeslagen zouden moeten verdwijnen, vervangen door aangepaste inkomstenbelasting en een nieuwe basistoelage, als opmaat naar een 'universeel basisinkomen'.
Ondanks deze voorstellen lijkt Volt nog niet de gewenste aandacht te krijgen in de huidige campagne. De partij staat momenteel op ongeveer vier zetels in de peilingen en blijft relatief onopvallend. Volt slaagt er nog niet in te profiteren van de teruggang van D66, maar Dassen blijft optimistisch over het behalen van zes zetels. Hij merkt op dat de verkiezingsstrijd momenteel meer lijkt op formeren dan daadwerkelijk campagne voeren.
De partij van Dassen slaagt er simpelweg niet in om voldoende aandacht te genereren en een overtuigend verhaal naar voren te brengen. Met cruciale thema's zoals bestaanszekerheid en de woningproblematiek lijkt er weinig interesse te zijn in een verenigd Europa op dit moment. Wat Volt ook moge propageren, het lijkt weinig mensen te bekoren. Zelfs Esther Ouwehand kreeg gisteren de kans om deel te nemen aan het RTL-debat, terwijl de PvdD net zoveel zetels heeft in de peilingen als Volt.
Volt lijkt daarmee de grijze muis te worden van deze campagne en heeft vooralsnog niet een sterke boodschap die kiezers weet te overtuigen. Na alle onrust in de partij de afgelopen jaren met betrekking tot de situatie Nilüfer Gündoğan lijkt Volt niet bepaald uit zijn schulp te kruipen. De gedrevenheid die Gündoğan meebracht lijkt sterk te ontbreken in de huidige Volt-campagne.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten