laurens dassen volt 9o1a6753

Twijfels over Dassen's echte houding tegen schimmige lobbywereld wegens Volt’s financieringsbronnen

Politiekokt 06 2023, 9:30
Het blazen van hoge tonen over integriteit en lobbyisme in de politiek door Laurens Dassen lijkt tamelijk hypocriet gezien de financiering achter zijn eigen partij, Volt. Dassen maakte deze uitspraak in het licht van VVD'er Jeroen van Wijngaarden, die naar het bedrijfsleven verschuift, iets dat Dassen als een bevestiging van de "schimmige politieke lobbywereld" ziet.
Echter, als we kijken naar de financiering van Dassen's eigen partij, zou zijn poging tot het nemen van de moreel superieure houding grondig worden ondergraven. Bekende figuren zoals Erik de Vlieger en René Dercksen hebben erop gewezen dat zonder de steun en financiële bijdragen van lobbyisten zoals George Soros en Van Lanschot, Volt niet eens zou bestaan in Nederland.
Het is verbluffend en bovendien schijnheilig dat iemand die voorkomt uit een partij die zwaar gesponsord wordt door buitenlandse mogendheden en lobbybelangen, de brutaliteit bezit om te spreken over het verminderen van schimmigheid in de politiek. Erik de Vlieger stelt daarom terecht deze scherpe vraag die alle hypocrisie rond Volt bloot legt op X: "Wie sponsort Volt?"
Het lijkt erop dat Dassen zich niet bewust is van de dubbele standaard die hij hanteert, of hij negeert dit bewust om publiciteitspuntjes te scoren op de rug van zijn collega's. Hoe dan ook, het blijkt meer een poging om de patriottische oppositie te ondermijnen dan een oprechte poging om integriteit en transparantie in de politiek te bevorderen. Uiteindelijk eindigt het er alleen maar mee dat hij zijn eigen dubbelzinnigheid en de dubieuze oorsprong van Volt's financiering benadrukt.
Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Het lijkt erop dat Volt zelf een product is van de politieke lobbywereld die Dassen zo fel bekritiseert - gefinancierd door een buitenlandse sponsor (George Soros red.) met als enig doel het opheffen van de Nederlandse soevereiniteit. Is het dan niet rechtvaardig om te vragen: wie is hier de echte schimmige speler in de politieke lobbywereld?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten