Filmpje! Minister De Jonge ontmaskert zichzelf met aanval op Van Meijeren

Politiekokt 06 2023, 10:10
In een zoveelste uitspatting van onvervalste zelfoverschatting, deed minister Hugo de Jonge weer eens een zeer arrogante poging om Gideon van Meijeren van het Forum voor Democratie de mond te snoeren. Tijdens een debat over een nieuwe wet van Baudet en Van Houwelingen, welke regels vaststelt voor een breed raadgevend referendum naar Zwitsers model, liet de minister zich namelijk wederom van zijn minst verdraagzame kant zien.
De Jonge bekritiseerde de uitspraken van Van Meijeren, die tijdens de eerste termijn sprak van "corruptie in het parlement, de regering en de rechterlijke macht". De minister vond dit "reinste complotretoriek" en fabriceerde hierbij een angstaanjagend beeld van een 'kwaadaardige elite' die de belangen van het volk zou verkwanselen.
Maar wat De Jonge vergeet, is dat hij zichzelf hiermee ontmaskert. Hij pakt namelijk niet de issues aan waar Van Meijeren over spreekt, in plaats daarvan valt hij de spreker aan. En waarom? Omdat hij zelf niet de argumenten of bewijzen heeft om deze zorgen te weerleggen.
In plaats van een goede verdediging op te zetten, creëert De Jonge een stroman, waarbij hij angstvallig het "gedachtengoed van FVD" wil de-podiumiseren. Alsof ideeën onderdrukken ooit een goed tegenargument is geweest.

Vorige week sprak ik mijn zorgen uit over een aantal totalitaire tendensen. Vanavond was het aan Hugo de Jonge om hierop te reageren. Ik vroeg hem om één van de door mij benoemde feiten te weerleggen, maar zelfs hier bleek hij niet toe in staat. Wat een zwaktebod! #FVD

Forum voor Democratie
Forum voor Democratie
@fvdemocratie

@GideonvMeijeren velt een vernietigend oordeel over de staat van onze ‘democratie’. @thierrybaudet en @PvanHouwelingen presenteren hun wetsvoorstel voor een initiërend referendum naar Zwitsers model. #FVD fvd.nl/doneer

4.7K
Reply
Van Meijeren reageerde terecht verbaasd op deze bekrompen reactie van De Jonge, en stipte in een bericht aan dat de minister zelfs niet in staat was om één van de door hem genoemde feiten te weerleggen. Het roept de vraag op waarom De Jonge zo bang is voor inhoudelijke discussie. Wat probeert hij te vermijden? En is dit wel de juiste houding voor een demissionair minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties?
Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Als alles wat Hugo de Jonge kan doen in deze debatten, is schreeuwen vanuit zijn ivoren toren, dan toont hij slechts zijn eigen onvermogen om robuust bij te dragen aan de maatschappelijke discussie van ons land. Het is tijd dat De Jonge stopt met het demoniseren van partijen en ideeën die hij niet wil of kan begrijpen, en zich in plaats daarvan concentreert op de daadwerkelijke uitdagingen waar ons land voor staat. Gelukkig steeds meer Nederlanders de Jonge en zijn CDA als een nare regentenpartij die totaal geen oog heeft voor de zorgen van de Nederlanders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten