LaurensDassenVolt

Dassen wil vetorecht afschaffen na verkiezingsuitslag Slowakije: De EU-droom van Volt komt in gevaar

Politiekokt 02 2023, 18:00
Laurens Dassen, de leider van de pan Europese partij Volt, laat zijn ware kleuren zien na de verkiezingsuitslag in Slowakije. De populistische partij Smer-SD heeft een overwinning behaald, en Dassen is niet blij. Zijn reactie? Het vetorecht van EU-lidstaten moet worden afgeschaft! Zijn droom van de Verenigde Staten van Europa komt in gevaar.

Met Fico heeft Orban nu een nieuwe bondgenoot; samen voor Poetin, tegen vluchtelingen en tegen LHBTI-rechten. Hun vetorecht in de Unie, geeft ze gevaarlijk veel invloed. Daarom moet het veto van tafel; de EU is nu te kwetsbaar voor extremistische krachten.

Orbán Viktor
Orbán Viktor
@PM_ViktorOrban

Guess who's back! Congratulations to Robert Fico on his undisputable victory at the Slovak parliamentary elections. Always good to work together with a patriot. Looking forward to it! 🇭🇺🇸🇰

Image
1.4K
Reply
De overwinning van Smer-SD in Slowakije lijkt Dassen's droom van een naadloze EU, waar alle landen in harmonie samenwerken onder de paraplu van Brussel, te bedreigen. De populistische partij staat bekend om haar kritiek op de EU en haar nauwe banden met leiders zoals Viktor Orban van Hongarije. Maar in plaats van de uitslag van een democratische verkiezing te respecteren, kiest Dassen voor de aanval. Hij claimt dat de EU nu "te kwetsbaar" is voor "extremistische krachten".
Het pleidooi van Dassen om het vetorecht af te schaffen, toont aan hoe ver hij bereid is te gaan om zijn visie van een 'Verenigde Staten van Europa' te realiseren. Wat hij echter vergeet, is dat het vetorecht een cruciaal mechanisme is dat ervoor zorgt dat alle lidstaten een stem hebben in de besluitvorming van de EU. Zonder dit recht zou de macht geconcentreerd zijn in de handen van enkele grote landen, wat de soevereiniteit van kleinere landen zou ondermijnen.
De uitspraak van Dassen is niet alleen een belediging voor de democratische wil van het Slowaakse volk, maar ook voor alle landen die waarde hechten aan hun onafhankelijkheid binnen de EU. Zijn opmerkingen bevestigen de zorgen van velen dat partijen zoals Volt een gevaar vormen voor de nationale identiteit en soevereiniteit van Europese landen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites
Terwijl Dassen en zijn volgelingen misschien dromen van een gecentraliseerde Europese superstaat, is het duidelijk dat veel Europeanen een andere visie hebben. En deze visie moet worden gerespecteerd, niet onderdrukt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten