shutterstock 579774025

Uitzetting dreigde voor Fouad L. voorafgaand aan vreselijke schietpartij in Rotterdam

Binnenlandokt 02 2023, 19:00
In de aanloop naar de vreselijke misdaad in Rotterdam, waarbij drie mensen het leven lieten, werd Fouad L. geconfronteerd met de harde realiteit van een gedwongen verhuizing. Een rechter had besloten dat zijn huurovereenkomst mocht worden beëindigd vanwege een aanzienlijke betalingsachterstand, een besluit dat slechts enkele weken voor de schietpartij werd genomen.
Achterstallige Huur en Juridische Beslissing
Fouad L., die al enkele maanden geen huur had betaald, stond op het punt zijn woning te verliezen. Uit rechtbankdocumenten blijkt dat hij een schuld had opgebouwd van 3.097,74 euro, wat de rechter voldoende achtte om de huurovereenkomst te beëindigen. Hoewel het vonnis op 30 augustus werd uitgesproken, is het onduidelijk wanneer Fouad L. exact op de hoogte werd gesteld van de beslissing, aangezien hij niet bij de rechtszaak aanwezig was.
Verband met de Schietpartij
Of de uitzettingsdreiging een rol heeft gespeeld bij de fatale schietpartij, waarbij drie mensen omkwamen, blijft onduidelijk laat het Algemeen Dagblad vandaag weten. Fouad L. zou niet alleen zijn buurvrouw Marlous en haar 14-jarige dochter hebben doodgeschoten, maar ook docent Jurgen Damen in een klaslokaal van het Erasmus MC.
Overlast en Dierenmishandeling
Fouad L. was geen onbekende in de buurt, waar hij voor aanzienlijke overlast zorgde. Buren meldden dat hij regelmatig halfnaakt en luidruchtig in zijn achtertuin te vinden was. Zijn woning, die in een 'onleefbare staat' verkeerde, was een bron van zorg voor de omgeving. In augustus 2021 werd hij door de politie bezocht na meldingen van dierenmishandeling, waarbij hij een konijn martelde, wat leidde tot zijn veroordeling.
Conclusie
De tragische gebeurtenissen in Rotterdam hebben een gemeenschap in rouw gedompeld. Terwijl het onderzoek voortduurt, blijven er vragen onbeantwoord over de motieven achter de schietpartij en of de dreigende uitzetting van Fouad L. een trigger kan zijn geweest voor de gewelddadige uitbarsting.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten