shutterstock 1658113744

Zieke moordenaar Fouad L.: psychopaat, dierenmishandelaar, en knettergekke alcoholist met psychoses

Binnenlandsep 29 2023, 12:12
Hoe kon het in vredesnaam dat Fouad L. op vrije voeten was? Deze knettergekke idioot, die gisteren losging bij het Erasmus MC in Rotterdam en meerdere onschuldige slachtoffers doodschoot, was namelijk een bekende psychopaat. De politie wist wie hij was. Wat hij deed. Wat hij geloofde. Én dat hij ze echt niet op orde had. Maar niemand pakte hem op en sloot hem op - niet alleen om de samenleving tegen hem te beschermen, maar de samenleving ook.
Er wordt steeds meer bekend over Fouad L. De man is duidelijk een immigrant, maar dat heeft allemaal niets te maken met zijn misdaad. Deze man werd overduidelijk niet gedreven door ideologische overwegingen, maar door psychosen. Ja, dat lees je goed. Deze man was geestelijk totaal in de war. Maar toch werd hij niet van de straat geplukt.
De NOS bericht dat Fouad al heel lang "zorgwekkend gedrag" vertoonde. Hij is eerder veroordeeld voor het mishandelen van een konijn. Wat hij deed? Hij gooide een baksteen op het beest, trapte ertegen, en gooide het arme beestje op de grond. Hij deed er alles aan om zoveel mogelijk lijden te veroorzaken en vond dat fantastisch. Een psychopaat pug sang, dus.
Voor die misdaad kreeg hij... 40 uur taakstraf. That's all.
En dat is niet het enige dat deze engnek gedaan heeft. Hij heeft ook een duif mishandeld en mogelijk (heel veel) andere dieren, hoewel hij daar niet voor vervolgd is. 
Oh ja, dit was ik bijna vergeten! Hij zou ook "halfnaakt in de tuin op een stapel bladeren" hebben gelegen terwijl hij hard aan het schreeuwen en aan het lachen was. De autoriteiten en buren hebben het over "psychotisch gedrag."
Toen hij door het OM werd "ondervraagd" bleek dat hij "extreemrechtse afbeeldingen" op zijn telefoon had, video's van extreem geweld tegen mensen, én - oh ja - hij zei ook nog eens dat hij a) depressies had en b) last had van... een alcoholverslaving.
Oh. En uit emails blijkt dat hij waarschijnlijk ook... Aspergers heeft. Nu is dat normaal gesproken geen reden om "oh jee!" te roepen, maar in combinatie met al het bovenstaande zou ik toch even denken: "Hmm... Niet zo fris, dit!"
Vanwege al deze problematiek werd er gesproken met Erasmus. Hoewel Fouad alle punten verzameld had om af te studeren stak men daar een stokje voor. Ze wilden eerst dat hij zich normaal zou leren gedragen.
Oke. Dat is wellicht een goede beslissing geweest. Maar het is ongelooflijk dat ze toen niet dachten: hé, weet je, als we dat doen, gaat hij waarschijnlijk nóg gekker worden! Dan kunnen er weleens ménselijke slachtoffers vallen... en dus moeten we ervoor zorgen dat hem continu in de gaten houden zodat we kunnen ingrijpen als hij ook maar één voet verkeerd zet.
Zoals Ebru Umar zegt op X, de vraag is niet waarom hij van zijn opleiding gehaald werd, maar "hoe het kan dat deze jongen niet al veel eerder van deze opleiding gehaald is, geholpen is. Gast spoorde duidelijk niet, hoe kan dat genegeerd zijn - door ons geweldige systeem?"

Nee eikel. Nee. De vraag is hoe het kan dat deze jongen niet al veel eerder van de opleiding gehaald is, begeleid is, geholpen is. Gast spoorde overduidelijk niet, hoe kan dat genegeerd zijn - door ons geweldige systeem?

Funky
Funky
@RobFunke

Ja… ze hadden hem veel beter wel zijn diploma kunnen geven… 🤷🏻🤷🏻🤷🏻🤦🤦🤦

289
Reply
Het moge duidelijk zijn dat alleen de zwaarste straf volstaat voor deze engnek, aangenomen dat hij niet zo geschift is dat er besloten wordt dat hij niet verantwoordelijk gehouden kan worden en nu dan toch maar in behandeling wordt genomen - of hij dat zelf nou wil of niet.
Maar het is wel onbegrijpelijk dat deze Fouad L. niet al veel eerder van de straat geplukt is en opgesloten is - niet alleen in een gevangenis, maar ook ook - of misschien alleen - in een inrichting waar ze hem hadden kunnen behandelen voor zijn geestesstoornissen... En ja, ik weet dat er bij hem misschien geen hoop was geweest op herstel. Prima. Maar dan was de samenleving wel tegen hem beschermd geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten