44588780 32ad74ca0f o

Waterschapsbelasting neemt de komende jaren opnieuw toe: stijging van tientallen euro's

Politieknov 14 2023, 9:00
In de aankomende jaren staan ons stijgende kosten te wachten op het gebied van waterschapsbelasting. Volgens prognoses van de Unie van Waterschappen zullen gezinnen met een eigen huis gemiddeld 50 euro meer moeten afdragen, terwijl eenpersoonshuishoudens in huurwoningen een toename van ongeveer 20 euro kunnen verwachten.
De Unie rechtvaardigt deze belastingverhogingen door te wijzen op de zogenaamde toenemende uitdagingen waarmee waterschappen worden geconfronteerd. Vincent Lokin, bestuurslid van de Unie van Waterschappen, benadrukt de groeiende druk op waterschappen om Nederland leefbaar te houden voor toekomstige generaties. Hij wijst op de steeds drogere zomers en frequente extreem natte periodes als factoren die een "balanceeract voor waterschappen" creëren. Lokin benadrukt dat de waterschappen hard werken aan het waarborgen van veilige dijken en het beperken van watertekorten en wateroverlast.
Een ander probleem dat Lokin aanstipt, is de onder druk staande waterkwaliteit in Nederland. Intensief gebruik van land en de toenemende aanwezigheid van ongewenste stoffen in het water maken het noodzakelijk om fors te investeren in waterbergingen, dijkversterkingen, het verbeteren van de waterkwaliteit en betere rioolwaterzuiveringen. Deze investeringen zijn volgens hem essentieel om de problemen in het waterbeheer niet door te schuiven naar volgende generaties.
De voorgestelde tariefstijgingen voor 2024 zijn gebaseerd op de huidige voorstellen die in de besturen van de 21 waterschappen worden besproken. Lokale factoren, zoals de geografische ligging, stedelijkheid, de aanwezigheid van kwetsbare natuur en het aantal dijken, spelen een cruciale rol in de variatie van de waterschapsbelastingen. De hoogte van de belasting hangt sterk af van het specifieke gebied waarin de waterschappen actief zijn.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten