portraitfactorynl de dagelijkse standaard 121 wilders

Wilders over consensusmodel en kritiek: 'Politiek moet uit de grijze middenmoot komen'

Politieknov 13 2023, 12:00
In een onthullend interview met NU.nl spreekt PVV-leider Geert Wilders openhartig over zijn politieke drijfveren en de uitdagingen die hij ervaart. Na 25 jaar in de politiek ambieert Wilders eindelijk een centrale rol in de macht, waarbij hij afhankelijk lijkt van de VVD, die de deur voor samenwerking op een kier heeft gezet. Andere partijen, kritisch over Wilders' standpunten tegen korans en moskeeën, blijven afstandelijk.
Opvallend in Wilders' werkkamer hangt een portret van Winston Churchill, een figuur die Wilders bewondert, niet alleen vanwege diens leiderschap tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook vanwege zijn kritische blik op de islam. Wilders herkent zich in Churchills wisselvallige politieke carrière en zijn onverzettelijkheid, ongeacht de politieke waardering van het moment.
Wilders benadrukt in het interview dat politiek niet om de persoon gaat, maar om het land en de mensen. Hij erkent de moeilijke tijden die hij heeft meegemaakt, maar zijn inspiratie van Churchill houdt hem gedreven om door te gaan. ''Churchill ging ook altijd door!'', zegt Wilders.
De PVV-leider bekritiseert het consensusmodel in de Nederlandse politiek en pleit voor een conflictmodel, waarin scherpe standpunten leiden tot beweging en verandering. Hij gelooft dat het scherpstellen van onderwerpen noodzakelijk is om de politiek uit de grijze middenmoot te halen.
Wilders ziet de PVV als een partij die thema's bespreekbaar maakt en invloed heeft op het nationale beleid, ondanks het feit dat hij al 25 jaar in de Kamer zit en er weinig lijkt te zijn veranderd. Hij stelt dat zonder de PVV veel politieke ontwikkelingen anders zouden zijn gelopen.
De PVV-leider is stellig in zijn overtuigingen en weerlegt de beschuldigingen van discriminatie in zijn beleid. Hij benadrukt het belang van het herkennen van problemen binnen bepaalde groepen, zonder dit als discriminatie te zien.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Tot slot spreekt Wilders over de PVV als meer dan alleen zijn persoon. Hoewel hij het gezicht en de oprichter van de partij is, benadrukt hij de rol van andere leden in de partij. Wilders, die onlangs zestig werd, reflecteert op de tijdelijkheid van zijn leven en het voortdurende gevaar dat hij ervaart door bedreigingen, maar blijft vastberaden om door te gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten