Kijk en geniet! Geert Wilders brandt Rob Jetten af: 'U staat op 3 zetels in de peilingen!'

Politieknov 07 2023, 18:00
Geert Wilders en Rob Jetten zijn met elkaar in debat gegaan bij NPO Radio 1 over het onderwerp: het vertrouwen herstellen in de politiek. Want dat vertrouwen is vrijwel niet-bestaand. Beide heren (toch?) gingen daarover met elkaar in gesprek... Jettens oplossing? Iedereen moet lief tegen elkaar zijn. Wilders denkt daar heel anders over.
"Ik vind dat je in de politiek het debat op het scherpst van de snede mag voeren," zei Wilders toen Jetten heel schijnheilig vertelde dat iedereen in de Kamer heel vriendelijk tegen elkaar zou moeten zijn. Dit van de leider van de partij die andere partijen systematisch wegzet als neonazi en neofascistisch.
Natuurlijk ging het Jetten dan ook heel specifieke onderwerpen. Hij vindt dat het vertrouwen in de politiek is gedaald door opmerkingen van Wilders (en van VVD'ers, LOL) over immigratie. "Mensen willen dat dingen worden opgelost, niet dat ze alleen beloofd worden."
Hilarischer dan dit wordt het niet. Jetten wil namelijk dat de grenzen wagenwijd worden opengezet. Kiezers willen het tegengestelde... maar zij weten dat Jetten toch zijn zin gaat krijgen. Want zo werkt het in Nederland.
Overigens was het ook hilarisch om te zien dat Jetten het Wilders kwalijk nam dat hij niet geregeerd heeft, maar D66 wel. Want D66 "praat niet alleen," D66 doet.
Ja. Dat is precies het probleem, Rob. D66 heeft te veel gedaan. Jullie hebben ons land extreem beschadigd. Dat is dan ook precies waarom D66 bijna op 0 zetels staat in de peilingen.
Dat zei Wilders ook heel duidelijk. Hij lachte Jetten zelfs keihard uit. Niet zo gek, natuurlijk, want D66 is weggevaagd. In de peilingen verliest de partij iets van tussen de 15 en 20 zetels ten opzichte van de verkiezingen van 2021. Het is genant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten