geert wilders 9o1a6642 63ff99efcb31c 647af605ddafc

Geert Wilders woest om Visa-kaart met gratis geld voor 'vluchtelingen': "Waanzin!"

Politieknov 11 2023, 8:30
PVV-leider Geert Wilders heeft vandaag furieus gereageerd op het nieuws dat 'vluchtelingen' in ons land voortaan een Visakaart met gratis geld krijgen. Zodat ze overal snel en gemakkelijk kunnen betalen, vat je? Zowel offline als online.
Via heeft een Platinum Card, een Gold Card en een gewone creditcard. Maar daar blijft het niet bij. Nee, vanaf nu komt Visa ook met een speciale creditcard voor asielzoekers. Volgens Visa moet de kaart het leven gemakkelijker maken voor de asielzoekers in kwestie én voor de Nederlandse overheid.
De kaart is al gelanceerd. Dat gebeurde in het asielzoekerscenterum in Grave. "Deze mijlpaal markeert het begin van een efficiënter en veiliger systeem voor kaartbetalingen van asielzoekers," aldus de creditcardgigant die voor dit project samenwerkt met Yoursafe.
Misschien dat je denkt: welk geld? Nou, ze krijgen wekelijks 14 euro leefgeld en nog eens 'eetgeld' als ze hun eigen maaltijden verzorgen. Een alleenstaande krijgt dan 59,50 euro per week. Oh ja, en asielzoekers mogen ook nog eens 24 weken per jaar werken, dus daar kunnen ze ook voor betaald krijgen.

Geert Wilders woest

Geert Wilders vindt dit hele project geschift. Hem staat een heel andere manier voor ogen om om te gaan met gelukszoekers uit heinde en verre.
"Asielzoekers krijgen een Visa-kaart met gratis terwijl miljoenen Nederland[ers] het financieel moeilijk hebben," schrijft Wilders op X. "Waanzin. Stem 22 november PVV dan krijgen ze geen Visa maar een uitrijkaart!"
Natuurlijk klopt het helemaal dat het volstrekt onzinnig is dat er zulke bedragen gegeven worden aan asielzoekers. Dat ze een baantje krijgen, soit. Maar andere financiële steun? Terwijl onze eigen mensen creperen en naar de voedselbank moeten?
Schandalig.

Digitalisering

Maar dat is niet het enige gekke aan deze regeling. Wat onbelicht blijft is de knettergekke digitalisering die hier plaatsvindt.
De asielzoekers moeten een app installeren op hun mobieltje (wat?). Vervolgens wordt er een gegevenskoppeling gemaakt tussen het COA en Yoursafe zodat "asielzoekers zich [kunnen] identificeren met een biometrische scan van hun gezicht."
"Deze hulpmiddelen stellen het COA in staat zijn vluchtelingenpopulatie te helpen in een samenleving waarin elektronische betalingen het betrouwbare en veilige alternatief zijn voor contante betalingen," stelt Visa Nederland-directeur Jos van de Kerkhof in De Telegraaf.
Het betrouwbare en veilige alternatief voor cash betalingen? Wat is dat voor flauwekul? Cash is uiterst betrouwbaar en veilig. Je geeft het zo, hop, in de hand van degene van wie je iets koopt en klaar.
Maar ja, dat is niet wat ze willen. Ze willen alles gaan digitaliseren. Blijkbaar beginnen ze daarmee voor asielzoekers. Nog even en asielzoekers mógen niet meer contant betalen - waarna wij allemaal hetzelfde lot ondergaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten