shutterstock 1173152773

Grote onrust in Oisterwijk na dreiging op basisschool: Klopjacht gaande, leerlingen veilig geëvacueerd

Binnenlandnov 14 2023, 11:00
In Oisterwijk is momenteel een gevoel van onrust ontstaan nadat een agressieve man op een basisschool aan de Willem de Zwijgerlaan voor enige paniek heeft gezorgd. De lokale autoriteiten bevestigen dat de politie werd gealarmeerd over een agressieve en mogelijk gewapende man die de school binnendrong en dreigende taal uitte. Deze verontrustende situatie heeft geresulteerd in een snel en gecoördineerd optreden van de hulpdiensten.
Gelukkig zijn kinderen en leerkrachten veilig geëvacueerd naar een nabijgelegen zwembad aan de Sportlaan, waar ouders en verzorgers hen kunnen ophalen. Op dit moment doorzoekt de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie de school om de verdachte te vinden. De school is afgesloten, en de autoriteiten benadrukken de ernst van dergelijke meldingen.
De dreiging heeft niet alleen gevolgen gehad voor de getroffen basisschool, maar ook voor andere scholen in de omgeving die preventief hun deuren hebben gesloten. Kinderen mogen niet buitenspelen, en omwonenden wordt aangeraden binnen te blijven vanwege het mogelijke gevaar van een achtergelaten explosief.
Wat betreft de motieven van de indringer blijft de situatie onduidelijk. De politie zet zich maximaal in om de dreiging weg te nemen en verzoekt iedereen om uit de buurt van de ontruimde school te blijven. Er zijn meldingen ontvangen dat de verdachte mogelijk in de wijk rond de school is gezien, en een politiehelikopter surveilleert vanuit de lucht.
Een signalement van de verdachte is verspreid door de autoriteiten: zwart, halflang en krullend haar, gekleed in een grijze joggingbroek met een nektasje. Het is afwachten wat de intenties van de man zijn en welke dreigende taal hij heeft geuit. Het signalement doet in ieder geval vermoeden dat het niet gaat om de plaatselijke dorpsgek.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten