belgian flag flying over city in belgium

Tragische moordzaak schokt België: Dader mogelijk nog gewapend en op vrije voeten

Buitenlandokt 29 2023, 11:30
België is geschokt door het overlijden van de Belgische advocate Claudia Van Der Stichelen. Ze werd op zaterdagmiddag doodgeschoten in of in de buurt van haar advocatenkantoor in het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem. Haar zoon, die op dat moment bij haar was, raakte gewond aan zijn schouder en moest naar het ziekenhuis worden gebracht voor medische behandeling. Volgens Belgische media zou de dader de ex-partner zijn van een cliënt die de advocate juridisch vertegenwoordigde.
De aanval vond plaats op klaarlichte dag, waardoor omstanders getuige waren van de gruwelijke schietpartij. Getuigen hebben gemeld dat ze een man in een grijze overall met een rugzak hebben gezien die zich snel van de plaats delict verwijderde.
Opvallend is dat de vermoedelijke dader zijn wapen achterliet voordat hij op de vlucht sloeg. Deze gebeurtenis heeft een grootschalige klopjacht door de autoriteiten op gang gebracht, waarbij de politie onder andere speurhonden heeft ingezet in een poging de voortvluchtige schutter op te sporen en te arresteren.
Parketmagistraat Caroline Verschuere heeft bevestigd dat de dader nog niet is geïdentificeerd en dat het wapen dat op de plaats delict is gevonden verder onderzoek vereist om te bepalen of het toebehoort aan de dader. Dit betekent dat de dader op het moment van schrijven mogelijk nog gewapend en gevaarlijk is. Het onderzoeksteam vermoedt dat er een verband is tussen de aanval en een dossier dat de advocate behandelt, maar dit is nog niet met zekerheid vastgesteld. In het belang van het onderzoek worden op dit moment geen verdere details verstrekt. Het is overigens niet uitgesloten dat de dader zichzelf inmiddels van het leven heeft beroofd.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten