palais de la nation parlement federal

Belgische regering onder vuur na terroristische aanslag in Brussel: Minister weigert op te stappen

EUokt 22 2023, 15:00
Afgelopen maandagavond werd België opgeschrikt door een terroristische aanslag in Brussel, pal voor de geplande voetbalwedstrijd tussen België en Zweden. Twee Zweden lieten het leven bij deze laffe daad, en een derde raakte ernstig gewond. Deze gruwelijke gebeurtenis wierp niet alleen een schaduw over het sportevenement, maar onthuld inmiddels ook een schrijnend gebrek aan verantwoordelijkheid binnen de Belgische regering.
Opmerkelijk is dat Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, ondanks toenemende roep om haar verantwoordelijkheid te nemen, na de aanslag niet aftrad. Haar besluit, of beter gezegd, haar gebrek aan daadkracht, resulteerde in hevige kritiek en onbegrip. Eerder diezelfde week diende Minister Van Quickenborne van Justitie zijn ontslag in, nadat hij erkende dat er een "grove en onaanvaardbare fout" was begaan in de aanloop naar de aanslag. Deze fout betrof de nalatige behandeling van een uitleveringsverzoek van de Tunesische dader, dat reeds in september van het voorgaande jaar bij het Brusselse parket terechtkwam maar onbehandeld bleef.
Deze dramatische blunder bracht niet alleen de nationale veiligheid van België in gevaar, maar eiste tevens onschuldige levens. Desondanks volhardt Minister Verlinden in haar standpunt dat zij de verwezenlijking van haar doelen voor nationale veiligheid niet belemmert, en ze beweert dat de politie de juiste procedures heeft gevolgd. Echter, blijven veel vragen onbeantwoord.
Premier De Croo heeft beloofd "lessen te trekken" uit deze terreuraanslag en heeft enkele concrete maatregelen voorgesteld om de problemen binnen het Brusselse parket aan te pakken. Dit omvat onder andere de uitbreiding van de federale gerechtelijke politie in Brussel met 50 nieuwe medewerkers, evenals de toevoeging van 25 extra krachten aan de spoorwegpolitie. Daarnaast wordt er een database opgezet met gegevens van personen die het bevel hebben gekregen het land te verlaten.
Het feit dat zo'n database überhaupt nog niet bestaat, werpt ernstige vragen op. Waarom werd er niet eerder informatie verzameld van personen die het land moeten verlaten? Dit gebrek aan gegevensbeheer en informatiestromen is zorgwekkend en wekt twijfels op over de effectiviteit van het Belgische veiligheidsapparaat. Bovendien doet het ons afvragen of soortgelijke tekortkomingen ook elders in Europa, zoals in Nederland, worden genegeerd.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten