schermafbeelding 2023 11 03 112055

Verontwaardiging over grappen in satirisch programma AVROTROS over Baudet aanval

Medianov 03 2023, 16:00
Het satirische programma 'Dit Was Het Nieuws' van AVROTROS ligt onder vuur nadat het tijdens een recente uitzending grappen heeft gemaakt over de aanslag op Thierry Baudet. Deze controversiële uitzending heeft geleid tot verontwaardiging, waarbij velen op social media beweren dat de linkse staatsomroep lichtzinnig omgaat met een ernstige gebeurtenis.
In de uitzending werden grappen gemaakt over de aanval op Baudet, waarbij het publiek hard meelachte. Deze reactie heeft bijgedragen aan de verontwaardiging, aangezien een fysieke aanval op een politicus nooit als humoristisch mag worden beschouwd. Daarnaast werd de suggestie gewekt dat er extra geluidseffecten waren toegevoegd aan een video waarin Baudet met een paraplu werd aangevallen, om de aanval erger te laten lijken dan hij was. Dit heeft de kritiek op het programma versterkt.
Presentator Harm Edens maakte bovendien een opmerking over de mogelijke invloed van de opgelopen hersenschudding van Baudet op zijn toekomstige uitspraken, wat door velen als smakeloos werd ervaren. De vraag die velen stellen is of een vergelijkbare reactie zou zijn gegeven als het slachtoffer van de aanslag een andere politicus was geweest. Sommigen betwijfelen dit ten zeerste en zien de uitzending als een teken van een verontrustende trend in het Nederlandse medialandschap.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. 
De controverse rond 'Dit Was Het Nieuws' heeft een debat aangewakkerd over de grenzen van satire en de verantwoordelijkheid van mediaorganisaties om respectvol om te gaan met ernstige gebeurtenissen. De uitzending heeft laten zien dat humor vaak grenzen heeft, en sommige zaken mogen simpelweg niet als onderwerp voor grappen dienen, hoe satirisch het programma ook is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten