screen shot 2023 11 03 at 125717

Kijk! Nederlanders willen dat Omroep ON! blijft: 'Ongezouten meningen, daar ben ik een fan van'

Medianov 03 2023, 15:00
Arlette Adriani is op stap gegaan om te ontdekken wat gewone Nederlanders eigenlijk van Ongehoord Nieuws vinden en van Omroep ON! in het algemeen. Wat blijkt? Bijna iedereen vindt dat ON! zéker bestaansrecht heeft. Slechts een enkele halve fascist denkt daar anders over.
Het is altijd leuk om te zien hoe gewone mensen over allerlei onderwerpen denken - zéker over onderwerpen waarover er in Den Haag een soort van consensus bestaat, maar waarover je weet dat dit in de rest van Nederland echt niet zo is. Want ja, die twee bevolkingsgroepen hebben nogal eens andere meningen.
Zie Ongehoord Nederland (Omroep ON!). In Den Haag willen ze dat die Omroep komt te verdwijnen - en snel een beetje. Maar 'in het land' denken mensen daar vrijwel zeker heel anders over. En zie, Arlette Adriani is de straat opgegaan en heeft mensen letterlijk gevraagd wat ze hiervan vinden. Het resultaat mag er zijn:
Bijna álle ondervraagden zijn positief over ON! én over het recht van de omroep om te bestaan. "Ik vind het goed om een ander geluid te laten horen," zegt één man duidelijk over het programma Ongehoord Nieuws. Een andere man voegt daar aan toe: "Ja, ongezouten meningen. Daar ben ik wel een voorstander van."
"Vind ik wel leuk af en toe. Af en toe ook niet, maar over het algemeen wel," reageerde een vrouw. Weer een andere vrouw zei dat ze het "toevallig" onlangs aan had gezet, en het prima vond allemaal. Toen zij gevraagd werd of Ongehoord op televisie moet blijven zei ze: "Ja, zeker! Dat zal niet iedereen met mij eens zijn, maar uh..." en toen begon ze te lachen. Want blijkbaar zijn zelfs gewone mensen zo nerveus gemaakt door alle aanvallen op ON! dat ze hier niet zo gemakkelijk over praten.
"IK heb er geen moeite mee als ze erin blijven," zeggen andere mannen. "Ja, dat vind ik zeker," zijn de reacties," "er moet iemand een beetje tegengas blijven geven," en "daar is weer discussie over, maar dat blijft maar [lekker?]."
Er was slechts één halve of hele intolerante figuur die liet weten: "Ik vind het vreselijk! Allemaal roddel! Roddel en achterklap." Daarop zei hij ook nog dat de omroep "onmiddellijk van de televisie" gehaald moet worden. Die vent moet bijna wel D66-stemmer zijn. Alleen die kunnen zo volstrekt achterlijk en toch quasi-moreel superieur zijn.
Natuurlijk weten we allemaal dat ON! nu voor haar toekomst strijdt. Daarom is het belangrijker dan ooit om lid te worden van deze omroep. Doe dat nu. Vandaag nog. Via deze link en help ON! een vuist te vormen tegen het partijkartel... in Hilversum.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten