hanke bruins slot 2014

Minister Bruins Slot kondigt mogelijk plan aan om kinderen uit Gaza in Nederlandse ziekenhuizen te behandelen

Buitenlandnov 14 2023, 13:00
Het kabinet onderzoekt momenteel de mogelijkheid om zieke en gewonde kinderen uit Gaza naar Nederland te halen, waar ze hoogwaardige zorg en opvang kunnen ontvangen. Demissionair minister van Buitenlandse Zaken, Bruins Slot, kondigde dit aan na een vergadering met haar EU-collega's in Brussel. Het exacte aantal betrokken kinderen is nog niet bekend, al hebben andere EU-landen zich wel uitgesproken over soortgelijke plannen. Er wordt momenteel overleg gevoerd, waarbij samenwerking met hulporganisaties zoals het Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen wordt benadrukt.
Bruins Slot benadrukt het belang van nauwe samenwerking met deze organisaties om een soepele overgang te waarborgen voor de kinderen die mogelijk naar Nederland worden gehaald. Demissionair minister Kuipers van Volksgezondheid heeft bevestigd dat Nederland bereid is kinderen op te vangen, mocht zo'n officieel verzoek worden ingediend, hoewel dit momenteel nog niet het geval is.
Als de plannen doorgaan, zal het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten de beschikbare capaciteit in ziekenhuizen beoordelen om deze kwetsbare kinderen adequaat op te vangen. Hoewel het een nobel streven is voor Nederland om hulp te bieden aan mensen in nood elders in de wereld, moeten we ook onze eigen inwoners niet uit het oog verliezen. Het is belangrijk dat Nederland eerst aan zichzelf denkt, gezien de grote woningnood en de aanhoudende asielstroom. Is dit wel verstandig?
Naast het Nederlandse initiatief speelt Egypte een cruciale rol bij het verstrekken van noodhulp aan de inwoners van Gaza. Minister Kuipers heeft eerder aangegeven dat Nederland bereid is om aanvullende hulp te bieden, met name op het gebied van traumachirurgie. Momenteel onderzoekt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport of de benodigde materialen elders in Nederland beschikbaar zijn.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten