gaza by mujaddara panoramio 1496

Eensgezinde G7 biedt hoop op vrede: staken conflict Gaza en respect voor territoriale integriteit

Buitenlandnov 08 2023, 19:00
De lidstaten van de G7 hebben zich verenigd in hun streven naar een beëindiging van het voortdurende conflict en de humanitaire crisis in Gaza, met nadruk op de noodzaak om naar de toekomst te kijken. Deze standpunt werd geformuleerd door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, na besprekingen met zijn collega's van de G7-lidstaten in Tokio. Tijdens de vergadering schetste Blinken een reeks voorwaarden die moeten worden vervuld voor een duurzame vrede in de regio.
"We willen allemaal dit conflict zo snel mogelijk beëindigen en tegelijkertijd het menselijk lijden minimaliseren. Echter, zoals we hebben besproken met onze G7-collega's, moet iedereen die pleit voor een staakt-het-vuren een strategie bieden om de onaanvaardbare gevolgen die waarschijnlijk zullen optreden, aan te pakken", verklaarde Blinken. Hij doelde hiermee op de voortdurende aanwezigheid van Hamas in Gaza. De G7 ondersteunt het idee van tijdelijke wapenstilstanden om de levering van humanitaire hulp te vergemakkelijken.
Blinken stelde verschillende "voorwaarden" voor die, naar zijn mening en die van de andere G7-leiders, moeten worden vervuld voor een blijvende vrede. Deze voorwaarden omvatten onder andere het voorkomen van gedwongen verplaatsingen van Palestijnen in Gaza, zowel tijdens als na het conflict. Gaza mag niet opnieuw worden bezet, belegerd of onderworpen aan blokkades, en de territoriale integriteit ervan moet worden behouden. Er moeten ook stappen worden ondernomen om terroristische activiteiten vanuit Gaza of de Westelijke Jordaanoever tegen te gaan. Blinken pleitte verder voor zelfbestuur voor zowel Israël als de Palestijnen.
De eensgezinde positie van de G7 in het pleiten voor een einde aan het conflict in Gaza geeft enige hoop op een betere toekomst voor de mensen in de regio. De enorme polarisatie die gepaard gaat met het conflict, ook in ons land, draagt niet bij aan verdere spanningen in de wereld waar mensen steeds meer tegenover elkaar komen te staan.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten