Frans Timmermans beschuldigt VVD en NSC van klimaathypocrisie: "Ze praten de kiezers naar de mond!"

Politieknov 08 2023, 18:00
In aanloop naar de verkiezingen lopen de spanningen hoog op, vooral als het gaat om het thema klimaatbeleid. Frans Timmermans, partijleider van GroenLinks-PvdA, uitte recentelijk zijn bezorgdheid over de verkiezingsbeloften van partijen als Nieuw Sociaal Contract (NSC) en de VVD. Timmermans beweert dat deze partijen de kiezer naar de mond praten als het gaat om het klimaat, zonder echt concrete maatregelen te treffen.
In een interview georganiseerd door de Universiteit Twente en de krant Tubantia in Enschede, verklaarde Timmermans begrip te hebben voor burgers die in hun dagelijks leven al met tal van onzekerheden te maken hebben en misschien niet direct prioriteit geven aan klimaatkwesties. "Dat burgers met alle onzekerheden die worden gestapeld in hun leven zeggen van 'nu even niet', dat respecteer ik," aldus Timmermans. Echter, Timmermans vindt het "volstrekt onverantwoord" dat politieke leiders hetzelfde doen.
Hij benadrukt dat de klimaatcrisis alleen maar versnelt en dat er dringend actie nodig is. Recente rapporten die volgens hem wijzen op het afbrokkelen van ijskappen, onder andere bij Groenland, onderstrepen volgens Timmermans de urgentie van de situatie. Het narratief dat groene partijen gebruiken om angst aan te jagen bij de bevolking over het klimaat, past Timmermans als gegoten.
Daarnaast wijst Timmermans er op dat enkele partijen, die zich nu zorgen maken over de impact van klimaatmaatregelen op mensen met een smalle beurs, in het verleden weinig aandacht aan dit vraagstuk hebben besteed. Hij beschuldigt hen van hypocriet gedrag en suggereert dat ze vooral bezig zijn met het beschermen van aandeelhoudersbelangen.
Maar als we het hebben over hypocriet gedrag, spant Klimaatpaus Timmermans toch wel de kroon. De PVDA'er heeft meerdere malen de dood van onschuldige mensen misbruikt om zijn walgelijke klimaatpropaganda te verspreiden. Van de schrijnende speech over MH17 tot vrij recent nog het toewijzen van een overleden vrouw aan het klimaatprobleem tijdens de storm door een omgevallen boom. Knettergek!
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten