dilan y

Timmermans zijn belastingillusies botsen met realisme van Yesilgöz tijdens mat televisiedebat

Politieknov 06 2023, 11:00
Het eerste televisiedebat op RTL4 tussen VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz en PvdA/GL-voorman Frans Timmermans en Pieter Omtzigt (NSC) draaide uit op een tamme vertoning, waarbij de belastingobsessie van links pijnlijk duidelijk werd. De strategie van de VVD was kristalhelder: bezuinigen in plaats van de bodemloze put van belastingverhogingen. Yesilgöz, scherp en to the point, verweet de linkse regenboogcoalitie van een 'belasten, belasten, belasten' mantra. Een mantra dat we deze verkiezingscampagne zeker vaker gaan terugzien.
Timmermans, met een gelaat als een oorwurm, kon het niet laten om zijn socialistische sprookjesboek te openen, met een wensenlijstje dat miljarden zou kosten. Met stijgende verbazing zagen we hoe hij luchtkastelen bouwde over verhoging van het minimumloon naar 16 euro en belastingverlagingen. Alsof geld aan bomen groeit. Het enige wat hij echter oogstte waren verontwaardigde blikken en een verbaal salvo van Yesilgöz, die nuchterheid en bezuinigingen predikte.
Yesilgöz wist met haar messcherpe analyses de vinger op de zere plek te leggen: de eindeloze belastingverhogingen hebben hun limiet bereikt. En wat was Timmermans' antwoord? Een haast kinderachtig ontwijken van de feiten. Zijn claim dat er in de ontwikkelingssamenwerking 'niet veel meer te halen valt', was het schoolvoorbeeld van links ontkenningssyndroom. Zo kennen we de PvdA'er weer.
De Telegraaf sprak over een 'stevige clash', maar laten we eerlijk zijn, het debat was eerder een slaapverwekkend schouwspel waarbij Timmermans zichzelf kroonde tot de koning van het chagrijn. Het enige lichtpuntje waren Yesilgöz en Omtzigt, die met hun nuchtere en rationele aanpak lieten zien dat zij zoals niet alle politici verstrikt zijn in het web van belastingfantasieën. Als er al een 'grote verliezer' was, dan was het wel Timmermans, die niet alleen in argumenten maar ook in charisma het onderspit dolf. De haat en minachting droop van het gezicht van de lijsttrekker van GroenLinks/PvdA. Qua belasten van de Nederlander kunnen we best met VVD en NSC leven. Alleen blijkt bij kartelpartijen altijd dat de boodschap tijdens de verkiezingen uit luchtkastelen te bestaan. En het trackrecord van de VVD na 13 jaar Rutte qua verkiezingsbeloften is niet best. Het vertrouwen in de VVD is gewoon nul!
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Kortom, het debat was een illustratie van twee visies: een realistische aanpak van bezuinigen versus de utopische belastingillusies. Het is nu aan de kiezer om te beslissen of we verder afglijden in de belastingafgrond, of dat we ons gezonde verstand laten prevaleren. Dat laatste kun je het best waarborgen door partijen als PVV, BBB en FVD tot een kabinet te laten toetreden met VVD en NSC. De kiezer is aan zet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten