shutterstock 2311819755

Peiling VVD-fans EenVandaag: Yesilgöz op 28 zetels, Omtzigt op 26

Politiekokt 31 2023, 19:00
Een nieuwe dag, een nieuwe peiling. Vandaag is het aan EenVandaag om met iets te komen. En raad eens wat het programma van de publieke omroep beweert? Juist, dat de VVD de verkiezingen gaan winnen. De nummer 2 positie wordt ingenomen door NSC van Pieter Omtzigt. En Frans Timmermans? Die staat daar weer 4 virtuele zetels achter.
Als je wilt weten hoe zeer de VVD deel is geworden van de NPO hoef je alleen maar te kijken naar de peilingen van de NPO. Met name EenVandaag laat steeds weer zien hoe dat het een hékel heeft aan normale Nederlanders, en helemaal is overgenomen door Dilan Yesilgöz en haar nep-liberalen.
Case in point? De nieuwe peiling van EenVandaag inzake de Tweede Kamerverkiezingen 2023 die plaats zullen vinden op 22 november. Ieder weldenkend mens is er onderhand van overtuigd dat NSC de grootste partij van het land is en dat de VVD op plek twee staat. Maar niet EenVandaag.
Nee. Daar staan Yesilgöz en haar medenepliberalen trots op plek één. Is het niet fantastisch? Het is alsof er de afgelopen jaren niets veranderd is en Nederlanders het he-le-maal niet erg vinden dat Mark Rutte en kompanen ons land totaal gesloopt hebben!
Als we EenVandaag nog steeds ietwat serieus nemen dan staat de VVD op 28 virtuele zetels. Die score is stabiel. Het maakt niet uit wat er gebeurt in Nederland, Yesilgöz en haar mede linkse zogenaamde liberalen komen uit op dat aantal.
Vervolgens zien we dat NSC op 26 zetels staat. En dat is interessant. Want waar Pieter Omtzigt en vrinden in andere peilingen de afgelopen periode flinke winst geboekt hebben, staat NSC bij EenVandaag opeens op verlies. Oké, het gaat om één zetel minder, maar toch.
Daarop zien we dat GroenLinks-PvdA volgens EenVandaag op 22 zetels zou uitkomen als er vandaag verkiezingen waren. Dat zijn er twee meer dan bij de vorige peiling van deze neppeiler die wil dat we ze heel serieus nemen, wat ronduit lachwekkend is.
Oké, laten we nu even naar de andere partijen kijken. De PVV staat op 17 virtuele zetels, het CDA op 4, de SP op 5, de PvdD op 7 (wat?), ChristenUnie op 4, Volt op 3, JA21 op 2, SGP op 3, DENK op 4 (oh?), 50Plus op 0, BBB op 12, BIJ1 op 1. Oh ja, en FVD staat ook op 4 bij EenVandaag, wat voor die partij goed nieuws is aangezien EenVandaag FVD steevast onderschat. Dan kom je dus uit op ergens tussen de 5 en 8 zetels. Gezien het gebrek aan aandacht voor FVD en/of de demonisering van de partij áls er dan wel over gesproken wordt is dat geen slecht resultaat.
Afijn, het is dus een interessante peiling van EenVandaag. De VVD op 28 zetels. Nergens anders staat die partij zo hoog.

Poll

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten