de dagelijkse standaard dh 01014

Van der Plas trekt ten strijde tegen linkse praatjes van Omtzigt

Politiekokt 28 2023, 12:00
Caroline van der Plas, de leidster van de BoerBurgerBeweging (BBB), heeft in een recent interview met De Telegraaf duidelijk gemaakt dat ze zich niet zomaar gewonnen geeft in de politieke arena. Met zestien zetels stormend de senaat in, is Van der Plas een kracht om rekening mee te houden. Maar nu de opkomst van Pieter Omtzigts NSC de politieke kaarten opnieuw schudt, laat Van der Plas zien dat ze niet bang is om haar mannetje te staan.
Van der Plas, die bekendstaat om haar recht-voor-z’n-raap mentaliteit, heeft in het interview geen blad voor de mond genomen. Ze waarschuwt het Nederlandse volk voor de zoete praatjes van Omtzigt, die volgens haar niets anders zijn dan "echt D66-taal."
"Ik weet al langer dat Pieter heel erg kritisch is op de intensieve veehouderij. Het is echt D66-taal, Wakker Dier-taal! Partij voor de Dieren! Ik denk dat Pieter over de intensieve veehouderij aan de activistische kant staat," aldus Van der Plas.
De BBB-leidster maakt duidelijk dat zij en haar partij niet zomaar aan de kant geschoven kunnen worden. Ondanks de opkomst van NSC, blijft Van der Plas optimistisch over de kansen van BBB in de verkiezingen. "Mijn gevoel is dat we in de peilingen worden onderschat. We zullen geen dertig zetels halen, maar 20 tot 25 moet lukken," zegt ze.
In het interview gaat Van der Plas ook in op de recente controverse rondom het afscheid van Jasper Rekers, nummer dertien op de kandidatenlijst van BBB. Van der Plas laat zien dat ze niet bang is om moeilijke beslissingen te nemen en staat pal voor de integriteit van haar partij. "Ik vraag nu extra aan al onze kandidaten of er niet toch nog iets is," verklaart ze resoluut.
In het interview laat Van der Plas een andere kant van zichzelf zien. We hebben steeds gezien dat ze Omtzigt de hemel in prijst. Misschien dat daar nu een beetje verandering in komt. Voor de politiek zou dat goed zijn. Want ja, Omtzigts NSC is overduidelijk een heel duidelijke linkse partij. Een partij die meegaat met stikstof, klimaat, en de veestapel... en dus een partij die in dat opzicht bar weinig goeds toevoegt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten