de dagelijkse standaard tweede kamer 111 websize

Links 'vragenuurtje' in plaats van écht lijsttrekkersdebat bij College Tour

Politiekokt 23 2023, 10:00
Daar zaten ze dan, de lijsttrekkers van VVD, NSC, PvdA/GL en BBB, op wat leek op een vragenuurtje voor hele linkse studenten, in plaats van een écht verkiezingsdebat. Het eerste grote lijsttrekkersdebat bij College Tour leek meer op een spreekbeurt dan op een serieus politiek spektakel.
Frans Timmermans, die met de PvdA/GL de groene droom probeert te verkopen, leek te smeken om liefde en goedkeuring. Maar het was Caroline van der Plas van BBB die de show stal met haar directe aanpak. De BBB lijsttrekker was origineel en ze had geen ingestuurde oneliners nodig om goed over te komen. Waar anderen schuchter antwoord gaven, was het Van der Plas die de knuppel in het hoenderhok gooide en riep: "Ik wil met Pieter!".
Wat een verademing! Eindelijk iemand die zegt waar het op staat. Maar het werd nog beter toen ze de VVD een tik op de vingers gaf over hun linkse uitstapjes en een waarschuwing gaf aan Timmermans dat hij flink water bij de wijn moet doen als hij samen met BBB wil regeren. De kans dat zijn GroenLinks achterban dat toestaat.
En laten we het hebben over Twan Huys. Deze zogenaamde 'moderator' leek meer op een schoolmeester die Dilan Yesilgöz voortdurend probeerde te kleineren. Een gemiste kans voor Timmermans om zijn saaie imago te doorbreken door haar te helpen. Nee Huys drukte echt zijn stempel op dit debat door de hele tijd Dilan Yesilgöz hinderlijk te onderbreken door haar uit te laten praten. 
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De echte winnaars van het debat? Ongetwijfeld Omtzigt en Van der Plas. Beide stonden als een huis en toonden aan waar het in de politiek echt om draait: eerlijkheid, transparantie en duidelijke standpunten. Omtzigt beschikt over de beste over dossierkennis. De rest? Meer van hetzelfde oude, saaie politieke gedoe. Yesilgöz heeft nog huiswerk te doen als zij haar verhaal beter aan de man wil brengen. Wilders hoeft niet te wanhopen dat hij bij dit debat de grote afwezige was. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten