shutterstock 2315170047

Een neprechtse carriere politica: Dilan Yesilgöz is de vijand van rechts Nederland

Opinieokt 21 2023, 16:30
Het is altijd een fascinerend schouwspel om te zien hoe politici zich in bochten wringen om hun imago op te vijzelen, hun macht te vergroten, en hun stoel in het pluche veilig te stellen. Maar zelden heb ik zo’n schaamteloos staaltje van politiek opportunisme en machtsgeilheid gezien als bij Dilan Yesilgöz, de nieuwe leider van de VVD.
Yesilgöz is het prototype van de politicus die rechts praat, maar links wandelt. Jarenlang was ze een trouwe volgeling van Mark Rutte, de man die Nederland heeft veranderd in een bureaucratisch, overgereguleerd, en belasting verslindend monster. Onder zijn bewind is de middenklasse uitgehold, de vrijheid van meningsuiting aan banden gelegd, en het ondernemerschap verstikt. En Yesilgöz? Die stond erbij en keek ernaar.
Maar nu Rutte’s ster tanende is, ziet Yesilgöz haar kans schoon om zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen. Ze presenteert zich als de frisse wind die de VVD nodig heeft, als de politica die het allemaal anders gaat doen. Maar wie haar carrière en uitspraken onder de loep neemt, ziet een totaal ander beeld.
Neem nou haar recente “campagnestop”, zoals politiek verslaggever Roel Schreinemachers van RTL Nieuws terecht opmerkt. Yesilgöz ging de straat op, sprak twee jongens aan die wel heel toevallig volledig gescript leken en natuurlijk VVD stemmen, en voor je het wist, zat het er al weer op. Hup, de dienstauto in en weg was ze. Een betere illustratie van haar politieke spelletjes is er niet.
Yesilgöz is een politica die zegt wat ze denkt dat stemmen oplevert. Ze is een meester in het bespelen van de media, in het creëren van een imago dat kiezers aantrekt. Maar achter dat zorgvuldig opgebouwde façade schuilt een politica die opportunistisch en machtsgeil is tot op het bot.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS gaan we er ALLES aan doen om deze wolf in schaapskleren van de VVD tegen te houden. Steun jij dat doel? Doneer dan aan DDS! Help ons, door te doneren via BackMe, en help ons Dilan Yesilgöz elke dag weer aan te pakken - zoals ze verdient.
Laat je niet misleiden door haar mooie woorden en haar stoere praatjes. Dilan Yesilgöz is niet de verlosser die de VVD nodig heeft. Ze is een wolf in schaapskleren, een politica die de kunst van het bedriegen tot in de puntjes beheerst. Het is hoog tijd dat we door haar façade heen prikken en haar ontmaskeren voor wat ze werkelijk is: een politica die Nederland niet beter zal maken, maar slechter.
Dat is namelijk wat ze haar héle carriere gedaan heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten