20220125 tweede kamer rob jetten d66 4

Filmpje! Rob Jetten gaat weer op het slachtoffer-orgel: 'Dan moeten we zeggen, dit pikken we niet!'

Politiekokt 28 2023, 13:30
Rob Jetten heeft in een soort van toespraak zichzelf en alle andere LHBTI'ers neergezet als slachtoffers van haat uit 'rechtse hoek.' De boosdoeners? Geert Wilders en Thierry Baudet. Maar, zegt Jetten, hij vecht terug! Want hij "pikt" het niet!
Jetten werd gevraagd naar berichten dat er steeds meer anti-homogeweld plaatsvindt. Zijn reactie daarop is - volgens zichzelf - heel fel.
"Dit komt niet zomaar ergens vandaan. Dit begint niet op straat. Dit begint niet met die mensen die je uitschelden of die je in de trein aanspreken. Dit gaat over welke sociale normen durven wij met elkaar te stellen?" aldus de D66-leider.
"Als Lisa van Ginneken als transvrouw wordt aangevallen in het parlement door Geert Wilders, als ik als homoman wordt aangevallen in het parlement door Thierry Baudet, of als voetballers het normaal vinden om geen regenboogshirt aan te trekken ze het even niet goed uitkomt, dan moeten wij allemaal onze mond opentrekken om duidelijk te maken: 'Dit pikken we niet!'"
Deze opmerkingen werden met luid gejuich ontvangen door de aanwezige D66'ers. Maar er zijn helaas een paar problemen. Want Jetten is nooit door Baudet aangevallen "omdat" hij homo is. Van Ginneken is nooit aangevallen door Wilders omdat deze persoon in het verkeerde lichaam geboren zegt te zijn. En voetballers weigeren dat shirt niet aan te trekken omdat het ze "even niet goed uitkomt,"  maar omdat het in strijd is met de fundamentele principes van hun religie
Met andere woorden, Jettens woorden slaan helemaal nergens op.
Oh. En dan nog iets. Jetten doet net alsof hij heel fel is... maar het valt iedereen op dat hij niet durft te benoemen uit welke hoek de aanvallen op homo's komen. Door Wilders en Baudet te noemen probeert hij het in de schoenen te schuiven van rechts, maar iedereen weet dat dit onzin is. Homogeweld wordt gepleegd door allochtonen. Door islamitische allochtonen. Vaak door Marokkanen.
Als Jetten zich hier echt zo druk om maakt, dan zou hij dit benoemen. Maar nee.
Want Jetten wil goedkoop scoren -- door zichzelf als slachtoffer neer te zetten en 'rechts' als De Grote Vijand.
Bah!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten