dh 10149 hugo de jonge

Hugo de Jonge's luchtkastelen: Kritiek op dwangmatig groen beleid groeit

Politieknov 06 2023, 10:00
Een nieuwe dag, een nieuw hoofdstuk in het schimmenspel van dwangmatige groene politiek. Demissionair woonminister Hugo de Jonge, kennelijk net als een overgrote meerderheid in Den Haag geïnspireerd door een of andere ecologische profetie, blijft de Nederlandse huiseigenaar in het keurslijf van de 'warmtepomp' dwingen. Zijn argument? Het zou goed zijn voor het klimaat. Maar zoals gewoonlijk schuilt de duivel in de details – of beter gezegd, in de kosten.
De 'dwangpomp', zoals het apparaat al snel werd gedoopt, blijkt in de praktijk voor de meeste mensen een financiële nachtmerrie. Een recent onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) schetst een ontnuchterend beeld: slechts een schamele tien procent van de woningbezitters zou de zogenaamde terugverdientijd van zeven jaar halen schrijft de Telegraaf. De Jonge's luchtkastelen lijken gebouwd op drijfzand van 'onrealistische cijfers' en een pijnlijke veronachtzaming van inflatie en onderhoudskosten.
En wat te denken van de verontwaardigde burgers, die zich nu openlijk uitspreken tegen deze opgedrongen groene waanzin? Uit een peiling van De Telegraaf blijkt een diepgevoelde onrust en woede over de manier waarop de overheid haar burgers de financiële afgrond in lijkt te willen sturen.
Maar het echte steekspel gaat verder dan geld alleen. Experts zoals David Smeulders, hoogleraar energiesystemen aan de TU Eindhoven, zetten serieuze vraagtekens bij de veronderstelde klimaatvoordelen van de warmtepomp. Een 'grote investering', zo stelt hij, die 'relatief weinig uitstoot van CO2 bespaart'.
Zo staat Nederland opnieuw voor een kruispunt. Volgen we blindelings de groene sirenenzang richting een onzekere toekomst vol onbetaalbare technologische mirakels? Of kiezen we voor realisme, voor beleid dat steunt op feiten in plaats van op gefantaseerde klimaatredding? Op 22 november is de kiezer aan zet.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Een ding is zeker: het vrije Nederland, waar keuzes werden gemaakt op basis van logica en realisme, lijkt steeds verder te vervagen in de mist van groene dogma's en dwangbeleid. Waar is dat Nederland gebleven?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten