shutterstock 1615550269

Hypocriet! Hugo de Jonge keurt aanslag op Thierry Baudet opeens af: "Dit is een grove schande"

Politiekokt 27 2023, 13:00
Ah kijk. Toen we gisteravond filmpjes zagen van een keiharde aanval op Thierry Baudet, in Gent, konden we er vergif op innemen dat leden van het partijkartel de aanval heus zouden 'afkeuren...' Terwijl ze het vuurtje natuurlijk zelf zo hebben opgestoken dat dit kon gebeuren. En ja hoor, daar is de grootste hypocriet van allemaal. Hugo de Jonge.
Baudet werd gisteren werkelijk opgewacht door mensen - waarschijnlijk Oekraïense nepvluchtelingen (de man die de aanval uitvoerde moet lekker terug naar zijn land als hij zo dapper is en van vechten houdt; waarom is het watje in België?) - om hem aan te vallen. Vanaf rechts werden hij en zijn beveiliging afgeleid, en toen kwam de aanslag van links. Een waarschijnlijk Oekraïense man viel hem aan en sloeg hem echt keihard met een hard voorwerp op het hoofd.
Na de aanval werd de man direct naar de grond gewerkt door Baudets beveiliger. Dat was goed om te zien, want daardoor kon de straatterrorist ook meteen in de boeien geslagen worden. De politie heeft hem ongetwijfeld flink ondervraagd en weet nu heus waarom hij dit deed.
Hoe dan ook, na de aanval wist je dat er politici zouden zijn die het publiekelijk zouden "afkeuren." Ook politici die de afgelopen jaren FVD en Baudet keihard gedemoniseerd hebben.
Andere, wat rustigere politici, reageerden eerst. Zie ons artikel daarover. Maar ja, inderdaad, daarna kwamen de hypocrieten óók. Want, tja, ze moeten natuurlijk wel even net doen alsof ze écht deugen - alsof ze écht tegen geweld zijn. 

Hugo de Jonge

De grootste hypocriet van allemaal is Hugo de Jonge. Hugo behandelt FVD steevast op wanstaltige wijze. In de Kamer keert hij Baudet de rug toe als die een speech geeft, hij weigert een boek aan te nemen, hij wil Baudet de hand niet schudden.
Als Gideon van Meijeren - ook van FVD natuurlijk - hem belangrijke vragen wil stellen weigert De Jonge hem te antwoorden. Waarom? Omdat, aldus De Jonge, FVD een "complotpartij" is. En niet alleen dat, oh nee. FVD is zelfs een gevaar voor de democratie en de rechtsstaat.
Een beetje zoals, tja, zoals wie?... Hmm, oh ja, zoals de nazi's vroeger!
Het gedrag van De Jonge leidt logischerwijze tot enorme haat in de maatschappij - en tot mensen die denken dat FVD letterlijk net zo'n groot gevaar is voor 'onze manier van leven' als de nazi's waren in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw. En dus leidt het ook logischerwijze tot geweld.
Geweld zoals we gisteren zagen (en, God verhoede het, mogelijk meer).
Maar wat gooit De Jonge nu opeens op X (voorheen Twitter). Ja hoor, daar is het: zijn 'motie van afkeuring'. Want hij vindt geweld tegen Baudet heel, heel, heel erg.
"Dit is een grove schande," schrijft De Jonge. "Volksvertegenwoordigers horen in veiligheid en in vrijheid hun werk te kunnen doen. Geweld is totaal onacceptabel."
Vervolgens wenst hij Baudet - de man die hij dus al tijden zwartmaakt, die hij steeds wegzet als een gevaar voor de democratie, de man die hij behandelt als hij een untermensch is of aan één of andere enge, besmettelijke ziekte lijdt - "veel sterkte." 
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met deze hypocriete kartelianen die OVERDUIDELIJK iets heel vies van plan zijn. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS en help ons het partijkartel te bestrijden en democratische politici als Baudet en FVD te verdedigen!
Ongeloofwaardiger dan dit wordt het niet. Niemand demoniseert FVD meer dan De Jonge. Het komt door hém dat dit soort aanvallen gepleegd worden op Baudet - en waarom we nu FVD moeten oproepen om de partijleider nóg beter te beschermen zodat het niet nog een keer kan gebeuren (en mogelijk op een ergere manier, want je moet er niet aan denken dat er andere wapens gebruikt werden).
Maar dan is De Jonge nu opeens heel erg tegen "geweld" en vindt hij dat een "democratische" politicus beschermd moet worden? Hou op zeg. De Jonge doet wat Rosenmoller deed met Fortuyn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten