shutterstock 1046584516

Energieprijzen schieten omhoog: Nederland getroffen door 953% stijging!

Binnenlandokt 27 2023, 12:00
Het was te verwachten, toch? Terwijl Brussel en Den Haag druk bezig waren met hun groene sprookjes, werd de gewone burger weer eens in de portemonnee geraakt. Dankzij een fikse stijging van de energieprijzen, die nota bene begon vóór de Russische invasie in Oekraïne, zitten wij nu met de gebakken peren.
Nieuwe cijfers van Eurostat laten zien dat de prijzen voor elektriciteit en gas de pan uit rijzen. In de eerste helft van 2023 betaalden huishoudens in de EU gemiddeld 28,9 euro per 100 kWh voor hun elektriciteit. Een stijging van maar liefst 14% vergeleken met vorig jaar! En wat denk je van gas? Ook daar een stijging: van €8,6 naar €11,9 per 100 kWh.
Deze cijfers zijn niet zomaar wat droge statistieken. Ze vertellen het verhaal van gewone gezinnen die elke maand moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. En waarom? Omdat onze leiders besloten hebben dat het klimaat belangrijker is dan onze portemonnee.
Maar het meest shockerende? Nederland spant de kroon! Een bizar hoge stijging van de elektriciteitsprijs met 953% in euro's. En waarom? Omdat Den Haag besloot dat de lastenverlichting moest stoppen en de energiebelasting moest verdubbelen. Ondertussen dalen de prijzen in landen als Spanje en Denemarken. Zou het kunnen dat zij iets doen wat wij niet doen?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. 

Deze schokkende cijfers van Eurostat laten zien wat het betekent om als Nederland voorop te lopen in de klimaatgekte: de stroomprijzen zijn hier ruim 10x zo hard gestegen als in andere EU-landen. #FVD wil stoppen met de zinloze en peperdure energietransitie. We moeten weer een…

EU_Eurostat
EU_Eurostat
@EU_Eurostat

#Electricity prices rose in 22 EU countries in first half of 2023 Largest increases: 🇳🇱The Netherlands (+953% compared with first half of 2022) 🇱🇹Lithuania (+88%) 🇷🇴Romania (+77%) Largest decreases: 🇪🇸Spain (-41%) 🇩🇰Denmark (-16%) 🇵🇹Portugal (-6%) 👉europa.eu/!4q96pC

Map showing the percentage change in EU electricity prices for household consumers in the 1st half of 2023 compared with the 1st half of 2022, based on prices in national currency. Darker purple colours represent higher percentages, while darker green represents lower percentages.
849
Reply
Het is hoog tijd dat er verandering komt. De FVD zegt het al jaren: stop met deze zinloze energietransitie. Het is tijd voor een beleid dat realistisch en eerlijk is. Waar betaalbaarheid en betrouwbaarheid bovenaan staan. Het is tijd dat we stoppen met het volgen van idealistische dromen en terugkeren naar de realiteit. De gewone Nederlander verdient het!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten