screen shot 2022 09 21 at 11

Econoom Arno Wellens maakt korte metten met dat alles de schuld van Poetin is. Het is het desastreuze klimaatbeleid stupid!

Opiniefeb 02 2023, 14:00
Econoom Arno Wellens stelt dat alles wat nu fout gaat niet de schuld van Poetin">Vladimir Poetin is. Wellens stelt in een recente column dat de Europese bevolkingen de ernst van het klimaatprobleem niet begrijpen, omdat ze de neiging hebben om de schuld te leggen bij Poetin. De president van Rusland is de favoriete Kop van Jut. ''Is je fiets gejat? Poetin. Racisme? Poetin. Hoge energierekening? Poetin. De schuld ergens van extern plaatsen is gevoelsmatig erg lekker, maar het klopt niet.'' schrijft Arno Wellens.
Volgens Wellens heeft Europa zeven jaar onderinvestering in de fossiele industrie gehad, wat het moeilijk maakt om de energierekeningen op te brengen. Hij beschrijft de 'groene transitie' als een treinramp in slow motion en stelt dat het beter is om de juiste beslissingen te nemen voor het te laat is, in plaats van terug te keren naar de Middeleeuwen.
Arno Wellens stelt terecht dat ook zonder Poetin een energiecrisis was geweest alleen dan iets minder acuut. ''Nu kunnen de falende, verantwoordelijke politici als Rutte echter het Kremlin de gevolgen van hun eigen mismanagement in de schoenen schuiven. Een verband leggen met de ellende in Oekraïne zal vast ook een tijdje blijven functioneren als emotioneel windscherm, maar de mensen daar zijn echt niet gebaat bij ellende in de polder. Dat was een vreemdsoortig staaltje ideologische zelfbeschadiging. Het zal vast een tijdje duren voordat een meerderheid van de bevolking dat inziet, waardoor de onderinvestering niet op korte termijn wordt gekeerd,'' schrijft Wellens.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Natuurlijk is deze mening van Wellens erg controversieel in het huidige tijdsgewricht en zal hij nu weerstand ondervinden als zogenaamde ''Poetin versteher''. Hij zal bekritiseerd worden voor zijn uitspraken en zal waarschijnlijk door sommigen gecanceld worden vanwege zijn impopulaire opvattingen. Helaas is de waarheid hard. We zitten in deze energiecrisis door desastreus klimaatbeleid. En niet door Vladimir Poetin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten