WhatsApp Image 2022 07 04 at 12422 PM 4

Verkiezingen komen eraan! CDA maakt zich nu pas zorgen om omgekeerde Nederlandse vlaggen

Politiekfeb 02 2023, 13:00
Het is lachwekkend dat het CDA zich nu pas druk maakt over de maatschappelijke onvrede, nu de Provinciale Statenverkiezingen naderen. De omgekeerde vlaggen en andere uitingen van ontevredenheid lijken de partij aan het denken te hebben gezet en tot actie te hebben aangezet.
Volgens fractievoorzitter Pieter Heerma van het CDA is ongelijkheid een belangrijke oorzaak van onvrede onder burgers, zowel in de steden als op het platteland. Het CDA constateert dat er grote verschillen zijn tussen de welvaart in bepaalde stedelijke en landelijke gebieden en ook binnen de Randstad zijn er sprake van ongelijkheid.
Heerma tegen de NOS: "Dat komt door doorgeslagen individualisering. De markt voert de boventoon. Plekken waar het al goed ging werden steeds rijker. Plekken waar mensen wegtrokken, kregen steeds minder. Dat leidt tot een onrechtvaardigheidsgevoel onder burgers." Als Heerma echt denkt dat hier de maatschappelijke spanningen vandaan komen dan zit hij er compleet naast. De burgers zijn ontevreden omdat de overheid totaal niet naar ze luistert. En het kabinet het buitenland belangrijker vindt dan nationale problemen. Dat Heerma dit niet ziet dat noem je struisvogelpolitiek. Wegkijken voor de werkelijke onvrede. Dit laat precies het verschil zien tussen een volksvertegenwoordiger en een politicus. Een volksvertegenwoordiger staat met zijn poten in de klei naast de kiezer en een politicus bevindt zich hoog in de ivoren toren. 
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is een schande dat het CDA hier niet eerder bij stil had gestaan. In plaats van te reageren op de huidige situatie en politieke uitdagingen, had de partij deze kwesties al 10 tot 20 zetels geleden op de agenda moeten zetten. Het is duidelijk dat ze nu alleen maar handelen vanwege de aanstaande verkiezingen en niet uit een echte bezorgdheid voor de maatschappij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten