screen shot 2022 10 06 at 17

Sjoerd Sjoerdsma (D66) over over EU-miljarden voor industrie: 'Het is goed dat de minister de deur nadrukkelijk openhoudt voor gemeenschappelijke schulden'

Politiekfeb 02 2023, 11:00
De coalitie in Nederland is verdeeld over de Europese plannen om de 'groene en innovatieve' industrie te steunen met honderden miljarden euro's. De twee grootste coalitiepartijen, VVD en D66, zijn het oneens over de Europese aanpak. D66 wil graag zien dat Nederland zich aansluit bij een nog niet-officieel voorstel van Commissievoorzitter Ursula von der Leyen om een EU-fonds op te richten in reactie op vergelijkbare steunplannen in de VS die als concurrentievervalsing worden gezien.
VVD-kamerlid Ruben Brekelmans is echter tegen gezamenlijke EU-schulden en vindt dat de EU "geen nieuwe gezamenlijke schulden" moet aangaan. Sjoerd Sjoerdsma van D66 is echter van mening dat "het goed is dat de minister de deur nadrukkelijk openhoudt voor gemeenschappelijke schulden". Er is nog onduidelijkheid over hoe het fonds gevuld zou moeten worden, maar er is gedacht aan het lenen van geld op de kapitaalmarkt door Brussel. Waar komt bij D66 toch die Nederlandhaat vandaan? Het is je land waar je geboren en getogen bent. Je laat je land toch niet als pinautomaat gebruiken? 
Het is nog onbekend wat de details zijn van het plan en hoe Nederland zich verder zal opstellen ten aanzien van de Europese plannen. Het is duidelijk dat er verschil van mening is tussen de coalitiepartners, alleen kun je de vraag stellen of dit wel gemeend is van de VVD. Is het geen verkiezingsretoriek van de VVD. In woord en daad is de VVD afgelopen jaren een eurofiele partij gebleken. Ze hebben niks gedaan om de transferunie (Eurobonds red.) tegen te houden in Europees verband.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De EUSSR heeft de groene en innovatieve industrie als hoogste prioriteit en is bereid om hier miljarden euro's in te investeren. Nederland moet zich hier nooit bij aansluiten het zal eraan bijdragen dat de industrie ons land gillend zal verlaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten