baudet oktober2017

Filmpje! Baudet reageert op aanslag in Gent: 'Naar omstandigheden gaat het goed'

Politiekokt 26 2023, 23:36
FVD-leider Thierry Baudet heeft bij NPO Radio 1 gereageerd op de brute aanslag op hem in Gent, kort voordat hij een lezing zou geven aan een conservatieve Belgische studentenvereniging. De FVD'er laat weten dat het redelijk goed met hem gaat, hoewel hij een grote bult op zijn hoofd heeft. Ook zegt hij dat er een afleidingsactie was, waardoor hij de aanval (vanaf, heel toepasselijk, zijn linkerkant) niet zag aankomen.
"Naar omstandigheden [gaat het] goed," zei Baudet toen hij gebeld werd door NPO Radio 1. "Godzijdank viel het mee. Ik heb mijn lezing kunnen geven nadat ik achter even een glaasje [wijn of water of allebei, who cares?] heb gedronken, maar het is natuurlijk wel heel naar dat dit gebeurt."
Toen de presentator hem vroeg of hij niets heeft overgehouden aan de klap - die er wel heel "serieus" uitzag - zei Baudet dat hij dat nog niet wist... "maar ik heb wel een enorme bult op mijn hoofd. We gaan dat natuurlijk nog even laten nakijken."
Vervolgens gaf Baudet aan dat deze aanslag helaas "het gevolg is van een enorme demoniseringscampagne" ten opzichte van FVD - zowel in de politiek als in de media. "Wij willen bepaalde dingen beleidsmatig anders. Het is zo belangrijk dat we op een normale manier met elkaar in discussie [blijven gaan] in dit land..."
Maar blijkbaar kan dat dus niet meer. Nee. Als je een fundamenteel andere ideologie hebt willen ze je letterlijk slopen. Dat gebeurde met Pim Fortuyn, en het lijkt erop dat ze dit nu ook willen doen met Baudet.
Wat betreft de aanval legde Baudet uit dat het "heel snel" ging. Hij kwam aanlopen bij de plek waar hij zijn lezing zou geven. Vervolgens werd hij afgeleid door iemand aan zijn rechterkant. Hij keek daar dus naar... en zijn bewaking deed hetzelfde.
Op dat moment werd hij razendsnel aangevallen door een man aan zijn rechterkant. Die knettergekke terrorist - want zo noemen we mensen die geweld gebruiken om politieke doelen te bereiken - sloeg Baudet op zijn hoofd met een wapen (mogelijk een extra zware paraplu), en riep tegelijkertijd een paar quasi-antifascistische en anti-Poetin leuzen.
"Het leek echt op een soort ambush, een hinderlaag, die ze hadden opgezet," concludeerde Baudet terecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten