shutterstock 1552670663

Bizar! Medewerker Universiteit Gent keurt aanval op Baudet GOED: "Wat je zaait, zul je oogsten"

Politiekokt 27 2023, 8:46
Het is eigenlijk nauwelijks te bevatten, maar een medewerker van de Universiteit Gent heeft positief gereageerd op de aanval op Thierry Baudet. Baudet werd gisteren keihard op zijn hoofd geslagen door een doorgedraaide Oekraïener (denken we). De reactie van Gert Huskens? "Wat je zaait, zul je oogsten."
Toen Baudet gisteren werd aangevallen schrokken heel veel mensen daarvan. Niet zo gek, want de aanval was écht gewelddadig. Het was zó schokkend dat zelfs politieke tegenstanders van Baudet - mensen die hem normaal steevast beledigen en wegzetten als een bedreiging voor de democratie - zich genoodzaakt voelden publiekelijk te reageren en de walgelijke misdaad tegen Baudet af te keuren.
Maar er zijn ook mensen die het geweldig mooi vinden wat er gebeurd is. We schreven gisteren al over GeenStijl-reaguurders die een feestje aan het vieren waren.
Helaas zij zijn niet de enigen die blij zijn. Want ja, oké, die reaguurders zijn natuurlijk een stel onopgevoede, onopgeleide trollen. Maar wat te denken die van mensen die voor de Universiteit Gent werken? Dat is dus de universiteit waar de studentenvereniging van is die Baudet naar België haalde.
Dries van Langenhove komt met het schokkende nieuws dat in ieder geval één medewerker van die universiteit het allemaal heel prima vindt:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Zijn reactie op het nieuws? "Wat je zaait, zul je oogsten." Dat is wat Gert Huskens van de aanslag vindt. Eigen schuld, dikke bult, dus. Had die Baudet zijn mond maar moeten houden en geen traditionationalistische, conservatieve meningen moeten hebben.
Deze Huskens is historicus. Hij promoveert of promoveerde aan de Universiteit Gent. Hij is ook onderzoeker aan de Ghent Centre for Digital Humanities. Oh, en meneer schrijft in zijn X-profiel dat hij bezig is met "diplomatie" en bepaalde gebieden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.
Wanstaltig.
Nadat deze gek hierop werd aangesproken veranderde hij zijn verhaal een beetje. Want hij is hartstikke tegen geweld hoor!
"Geweld is inderdaad nooit een oplossing," schrijft deze academicus in reactie op een tweet van een ander... "maar nu de vermoorde onschuld spelen is zo hypocriet als het groot is."
Zoals een communicatie-expert mij ooit vertelde: als iemand ergens "maar" in een zin stopt moet je het eerste deel van de zin negeren, want het tweede deel is het deel dat de persoon écht denkt. En die "maar" maakt heel duidelijk dat meneer het allemaal best grappig vindt... en vooral ook verdiend.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we HELEMAAL klaar met de demonisering van Thierry Baudet en zijn FVD. We gaan hier KEIHARD tegen in omdat we 100% begrijpen wat er kan gebeuren als we dit toestaan. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS en help ons FVD én Baudet te verdedigen tegen de gewelddadige gekken die hem overduidelijk willen veranderen in een tweede Pim Fortuyn!
Het enge hieraan is dat dit dus niet een online trolletje is. Geen mafketel die niets te doen heeft en in zijn pyjama aan het typen is. Nee. Het gaat om een academicus. Om een historicus. Om een man die zou moeten weten wat er gebeurt met politici als dit soort aanvallen goedgekeurd worden - of in ieder geval getolereerd.
Nou ja, misschien weet hij dat ook wel - en is het juist reden voor dit soort types om dergelijk commentaar achter te laten op X.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten