Filmpje! Elon Musk: 'Hamas heeft zoveel mogelijk burgers afgeslacht in de hoop een heel agressieve reactie van Israël uit te lokken'

Buitenlandnov 11 2023, 11:30
Elon Musk heeft gewaarschuwd dat Israël door zo hard te reageren op de aanslagen van Hamas op 7 oktober uiteindelijk meer terroristen creëert. "Hoeveel nieuwe Hamas-leden creëer je met elk lid dat je dood?" aldus Musk. "En zij zullen uiteindelijk méér Israëlis vermoorden."
In een podcast-aflevering met Lex Fridman heeft Elon Musk gezegd dat, hoewel de aanslagen van Hamas op 7 oktober absoluut wanstaltig waren en Israël het recht heeft om zich te verdedigen, het land het risico nu loopt dat het véél meer terroristen creëert door zo ontzettend los te gaan op Gaza.

🚨 JUST IN: Musk Analyzes Israel-Hamas Conflict "Hamas committed the worst atrocities they could, in order to provoke the most aggressive response possible from Israel" "For every Hamas Member you kill, how many do you create? And they will go on and die, killing Israelis" Is…

3.4K
Reply
In het gesprek bewees Musk voor de zoveelste keer bijzonder goed strategisch én tactisch inzicht te hebben, niet alleen in Business, maar ook in Geopolitiek en Politiek in het algemeen.
"Ze [Hamas, red.] wilden echt de ergste gruweldaden begaan die ze konden om de meest agressieve reactie mogelijk van Israël uit te lokken, en vervolgens die [...] reactie gebruiken om wereldwijd moslimsteun te mobiliseren voor de zaak van Gaza en Palestina, wat hen gelukt is," aldus Musk.
Dit klopt honderd procent. De 'Palestijnse zaak' werd eigenlijk gewoon genegeerd de afgelopen jaren. Sterker nog, de Arabieren en Israël waren druk bezig om allerlei akkoorden en vredesdeals met elkaar te sluiten. Na de aanvallen van Hamas op Israëlische burgers en de reactie daarop van Israël is dat voorlopig op de lange baan geschoven. Hamas heeft ervoor gezorgd dat de Palestijnen weer aandacht krijgen én Israël en de Arabieren uit elkaar groeien.
Win voor Hamas, dus.
En hij was nog niet klaar. Want Musk zei ook terecht dat Israël, door zo extreem hard te reageren, ervoor zorgt dat er op termijn meer terroristen komen.
"Voor elke Hamas-lid dat je doodt, hoeveel creëer je er dan?" vroeg Musk. |En als je er meer creëert dan je hebt gedood, dan ben je niet geslaagd."
"Dat is de werkelijke situatie daar," ging hij verder. "Het is veilig om te zeggen dat, als je het kind van iemand in Gaza doodt, je minstens een paar Hamas-leden hebt gemaakt die zullen sterven alleen maar om een Israëli te kunnen doden."
Tegelijkertijd, zei Musk, is het wél van belang om Hamas-terroristen uit te schakelen. Dat kan door ze te doden of door ze op te pakken. Maar als je niets doet kun je er vergif op innemen dat ze vaker terroristische aanslagen plegen en meer onschuldige Israëlische burgers van het leven beroven.
"Ik denk dat het gepast is voor Israël om de Hamas-leden te vinden en ze ofwel te doden of op te sluiten," aldus Musk. "Dat is iets wat gedaan moet worden omdat ze anders blijven komen."
Natuurlijk valt hier verder weinig op aan te merken. Dit is precies hoe het zit. Als Israël niets doet en Hamas-terroristen met rust laat zorgt het land ervoor dat de terreurdemonen op termijn alleen maar meer aanslagen plegen. Maar tegelijkertijd moet dat niet gebeuren door op grote schaal raketten op Gaza af te sturen en voor heel veel dode Palestijnse burgers te zorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten