shutterstock 2318800313

Elon Musk heeft de Derde Wereldoorlog voorkomen

Buitenlandsep 08 2023, 16:00
Het is eigenlijk ongelooflijk, maar supermiljardair Elon Musk heeft in zijn eentje de Derde Wereldoorlog voorkomen. Of, beter gezegd: uitgesteld. Toen Washington en Kiev namelijk eisten dat hij Starlink zou activeren voor een Oekraïense aanval op de Russische vloot gaf hij nul op het rekest. Hiermee heeft hij een nucleaire oorlog vrijwel zeker voorkomen.
Dat we nu niet onder een mushroom cloud leven komt voor een groot deel door ingrijpen van Elon Musk, de hoogste baas bij X (voorheen Twitter). Enige tijd geleden kreeg Musk namelijk het verzoek van Oekraïne én van Amerika om Starlink-satellieten te activeren nabij Sevastopol.
Waarom? Omdat Oekraïne met hulp van Starlink (verbindingen) een keiharde aanval wilde uitvoeren op de Russische vloot bij De Krim. Dat vonden Oekraïne en Rusland blijkbaar een ge-wel-dig idee. Yay, Rusland even aanpakken. Hoera!
Alleen was er een klein probleem. Elon Musk zegt namelijk dat het doel om de Russische vloot totaal te vernietigen betekende dat SpaceX (van Starlink) dan dus nadrukkelijk betrokken zou zijn bij een expliciete oorlogsdaad - en niet alleen een oorlogsdaad, maar ook nog eens een daad waarbij het conflict bijzonder geëscaleerd wordt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met al die GEKKEN die een nucleaire oorlog willen. Maar dit betekent dat we JOUW STEUN keihard nodig hebben. Want het kartel probeert DDS te SLOPEN. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons keihard verzet te plegen tegen een grotere oorlogscrisis.
Want Musk heeft ook gesprekken gehad met de Russen en weet dat als zo'n aanval uitgevoerd wordt, dat de Russen dan keihard teruggaan slaan. Sterker nog, achter gesloten deuren hebben ze aangegeven dat ze dan zelfs bereid zijn om nucleaire wapens in te zetten. Want zonder die Krim-vloot is Rusland zo verzwakt, dat ze zichzelf niet goed meer kan verdedigen tegen buitenlandse aanvallen. Dan zit er maar één ding op, is de redenering in Moskou: de totale oorlog.
Maar dat is dus - gelukkig - voorkomen. Niet door westerse overheden... maar door één extreem rijke man die dacht: dit gaan we dus niet doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten