3625920276 c387df7f7c c

Kabinet ontdekt water Is nat: Statiegeldsysteem in chaos

Politieksep 08 2023, 15:00
Wie had kunnen denken dat het niet genoeg zou zijn om simpelweg te roepen: "Laten we statiegeld invoeren!" zonder een deugdelijke infrastructuur om dat plan te ondersteunen? Iedereen met een beetje gezond verstand, zou je denken. Maar blijkbaar niet ons kabinet.
Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van het CDA toont zich 'ronduit teleurgesteld' tegen het AD. Gezien de staat van ons huidige politieke klimaat, is dat misschien wel de minst verrassende uitspraak van het jaar. In plaats van naar de signalen van experts en het Nederlandse volk te luisteren, heeft het kabinet er weer eens voor gekozen om het wiel opnieuw uit te vinden - en faliekant te mislukken.
Met slechts 68 procent van de petflesjes die terugkwamen via de statiegeldroute, terwijl het streefpercentage op 90 procent lag, lijkt het erop dat het kabinet opnieuw een van hun 'baanbrekende' plannen niet heeft kunnen waarmaken. Typisch, is het niet?
De Dagelijkse Standaard heeft altijd benadrukt dat beleid praktisch, doordacht en efficiënt moet zijn. Maar wat we nu zien, is het zoveelste voorbeeld van een overheid die handelt zonder na te denken, zonder te plannen en zonder rekening te houden met de realiteit op de grond. De overheid leeft echt in een papieren werkelijkheid.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Wellicht wordt het tijd dat de overheid een stap terugdoet en eens goed luistert naar wat experts, en ja, zelfs wij bij De Dagelijkse Standaard, te zeggen hebben. Misschien, heel misschien, kunnen we dan eindelijk wat vooruitgang boeken. Maar voor nu blijven we zitten met een halfbakken statiegeldsysteem en een kabinet dat verbijsterd is over hun eigen kortzichtigheid. Niets nieuws onder de zon. Met meer gezond verstand in overheidsbeleid zullen er minder stomme fouten worden gemaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten