screen shot 2023 08 10 at 132418

Kijk! D66'er Sjoerd Sjoerdsma heeft lak aan rode lijnen Rusland: 'Er zijn inmiddels wel 15 rode lijnen overschreden'

Politiekaug 10 2023, 18:00
Oorloghitser pur sang Sjoerd Sjoerdsma vindt dat we ons niet zo druk moeten maken over de mogelijkheid dat de oorlog in Oekraïne uitloopt in een grote regionale, Europese of zelfs een wereldoorlog. Want, zei hij vandaag bij WNL op de radio, Rusland dreigt elke keer met nieuwe rode lijnen. Niet zo serieus nemen, dus!
"We moeten zeer voorzichtig zijn," zei Sjoerdsma voor de zekerheid maar even omdat hij natuurlijk niet helemaal wil overkomen als een idiote psychopaat. Maar dan voegt hij daar aan toe: "Tegelijkertijd, eerst waren houwitsers de rode lijn, toen de tanks. Er zijn inmiddels wel vijftien rode lijnen overschreden."
Dat zijn heel fascinerende uitspraken. Want het klopt voor een deel natuurlijk wél. Ja, wij in het Westen zijn steeds weer over de rode lijnen van Rusland heen gelopen. Sterker nog, we hebben ons achterwerk mee afgeveegd. Steeds opnieuw. Rusland zei: geen NAVO-lidmaatschap van Oekraïne... geen regimechange daar (in 2014)... en later toen het conflict begon 'geen houwitsers, geen tanks, geen F16's, etc. En types als Sjoersma hebben daar steeds weer lak aan gehad.
Maar de vraag is niet zozeer waarom zich dan op het laatste moment toch nog inhoudt en waarom Moskou toch niet al een paar keer atoomwapens heeft gebruikt. Nee, de echte vraag is: waarom gaan types als Sjoerdsma steeds weer over die rode lijnen heen? Waarom is er nooit een moment waarop zij denken: misschien moeten we dit even niet doen, want stel je voor dat Rusland het wél meent en we morgen een kernoorlog hebben?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS willen we gestoorde oorloghitsers als Sjoerdsma ontmaskeren en ter verantwoording roepen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Want media die pro-oorlogspropaganda niet herhalen worden zoveel mogelijk gesloopt door Big Tech, het mediakartel én het partijkartel. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons oorloghitsers aan te pakken.
De antwoord is natuurlijk: omdat het deze types helemaal niet interesseert. Ze zijn meer dan bereid het risico te lopen op een Derde Wereldoorlog die uitgevochten wordt met massavernietigingswapens. Sjoerdsma denkt dat áls het zover komt, dat de NAVO Rusland dan toch verslaat (met meer moderne wapens). En, tja, ach, als daar dan honderden miljoenen Europeanen bij omkomen, tja, dan is dat wat vervelend... maar het zij zo.
De aarde kan immers toch al best wat minder mensen gebruiken. Dus twee vliegen in één klap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten