50235225933 a9647a9e3a c

Misbruik van gastvrijheid: Westlandse woningen leeg of zelfs onderverhuurd door statushouders en Oekraïners!

Binnenlandaug 10 2023, 17:00
Het Westland is in shock, en dit keer niet door een natuurlijk fenomeen, maar door het ongekende en brutale gedrag van sommige statushouders en Oekraïense vluchtelingen. Terwijl hardwerkende Nederlanders de eindjes aan elkaar proberen te knopen en op zoek zijn naar betaalbare woningen, maken deze 'gasten' schaamteloos misbruik van de voorzieningen die hen geboden worden.
De signalen kunnen niet langer genegeerd worden. Coalitiepartij Westland Verstandig, met aan het roer de alerte Peter Duijsens, heeft onthuld in de Telegraaf dat er in verschillende Westlandse dorpen woningen leegstaan. Niet zomaar leegstaan - maar leeggelaten door statushouders en Oekraïense oorlogsslachtoffers die voor langere periodes op 'vakantie' gaan naar hun land van herkomst. Wat een luxe! Even terug naar huis terwijl je hier een huis hebt gekregen op kosten van de gemeenschap!
En het wordt nog erger. Volgens Duijsens zijn er berichten dat sommige van deze statushouders tijdens hun lange 'vakanties' hun Westlandse huizen onderverhuren aan andere statushouders uit verschillende delen van het land. Een lucratieve business op onze kosten?
''Het is werkelijk absurd wat er momenteel gaande is in de gemeente Westland. FVD Westland is van mening dat het opvangen van vluchtelingen in de regio moet plaatsvinden, en niet in de gemeente Westland. Spijtig genoeg zijn we er niet in geslaagd dit tegen te houden. De huidige situatie waarin statushouders en Oekraïense vluchtelingen gratis woonruimte en financiële ondersteuning krijgen van de gemeente, terwijl vele Westlanders zich in financieel benarde omstandigheden bevinden, is ronduit frustrerend.'' zegt fractievoorzitter FVD Westland Jasper van der Voort exclusfief tegen DDS.
Van der Voort vervolgd: ''FVD Westland heeft reeds vorig jaar een motie ingediend om een toekomstgerichte aanpak te bespreken voor Oekraïense vluchtelingen. Hoewel we begrijpen dat het belangrijk is om deze vluchtelingen te helpen, is het eveneens van cruciaal belang om te kijken naar een goede manieren om hen uiteindelijk weer terug te laten keren naar hun thuisland. Het is teleurstellend dat alle partijen in de Westlandse gemeenteraad deze motie toen der tijd hebben verworpen, en helaas zien we nu de resultaten van dit gebrekkige beleid.''
''Het feit dat toegewezen woonruimtes worden onderverhuurd of worden leeggelaten wanneer deze mensen op vakantie gaan, is onacceptabel. FVD Westland wacht met veel interesse naar de reacties van het college op de ingediende vragen. Na deze reacties zullen we beslissen of we een motie zullen indienen om dit probleem aan te pakken, of dat we een spoeddebat zullen aanvragen. Het gedrag dat momenteel wordt vertoond is in de ogen van FVD Westland ronduit schandalig, en het is onze plicht om hier rechtvaardig tegen op te treden.'' besluit Jasper van der Voort.
Dit is geen klein incident, beperkt tot het Westland. De kans is groot dat dit schandalige gedrag zich op grotere schaal voordoet in heel Nederland. Terwijl onze ouderen in verzorgingstehuizen worden weggestopt en jonge gezinnen geen start kunnen maken vanwege de krapte op de woningmarkt, worden deze woningen onbenut gelaten of zelfs commercieel uitgebuit door hen die beweren onze hulp het meest nodig te hebben.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Nederlanders hebben het recht om te weten waar hun belastinggeld naartoe gaat en wie er profiteert van de gastvrijheid van ons land. Het Westland heeft het voortouw genomen; het wordt tijd dat de rest van Nederland volgt en deze schandalige praktijken stopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten