shutterstock 1513462385

Ongelooflijk! Geheime documenten bewijzen dat Amerika afzetting democratisch gekozen Pakistaanse president organiseerde

Buitenlandaug 10 2023, 16:00
Het is altijd hetzelfde liedje met de Amerikanen. Ze prediken democratie en vrijheid, maar als het erop aankomt, zijn ze de eersten die zich bemoeien met de interne aangelegenheden van andere landen. De recente onthullingen van The Intercept zijn een schokkend bewijs van deze hypocrisie.
Imran Khan, de populairste politicus van Pakistan en een democratisch gekozen leider, is uit de macht gezet. En wie zit erachter? De Amerikanen. Tot nu toe deden ze alsof hun handen schoon waren, maar de gelekte diplomatieke correspondentie onthult een heel ander verhaal. Het is duidelijk dat de Amerikanen druk hebben uitgeoefend op Pakistan om Khan af te zetten, en dit alles met de steun van het Pakistaanse leger.
Waarom? Omdat Khan neutraal stond in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. In plaats van een leider te respecteren die probeert een evenwichtige positie in te nemen in een complex geopolitiek landschap, hebben de Amerikanen besloten dat hij een obstakel was dat uit de weg geruimd moest worden.
Het is ronduit schandalig dat een democratisch gekozen leider, die ook nog eens de meest populaire politicus in zijn land is, wordt afgezet en vervolgens wordt veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens zogenaamde 'corruptie'. En alsof dat nog niet genoeg is, mag hij ook niet deelnemen aan de komende verkiezingen. Dit terwijl zijn partij bij 30 van de 37 lokale verkiezingen de rivalen volledig heeft verslagen.
Het is duidelijk dat de Amerikanen hun zin willen doordrijven, ongeacht de kosten. Ze hebben geen respect voor democratie, tenzij het in hun straatje past. Oh, ze roepen dat democratie zo belangrijk is, dat volken hun eigen leiders moeten kiezen. Daarom gaan ze nu actie nemen tegen Niger, waar het leger de macht heeft gegrepen.
Maar als er dan een democratisch gekozen leider aan de macht is bij een groot invloedrijk land en als die leider niet doet wat Amerika wil, hop, dan wordt de CIA er even bij betrokken, het Witte Huis doet mee, en zo'n leider wordt gewoon keihard aan de kant geschoven... en daarna wordt er ook nog even voor gezorgd dat hij van zijn leven niet meer terug kan keren in de politiek.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS ontmaskeren we de spelletjes die Amerika speelt. Maar dit blijft niet zonder consequenties. Big Tech en Big Media bestraffen dit soort openbaringen namelijk keihard. Daarom hebben we jóúw hulp nodig om hierover te kunnen berichten. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de waarheid te verkondigen over wat er wérkelijk gebeurt in de wereld.
Amerika klaagt heel wat over Rusland. Maar als er één land op aarde is dat wereldwijd de democratie ondermijnt en dat haar wil oplegt aan alle andere volkeren, dan is het Amerika zélf. Dit land heeft nul respect voor anderen. Alles gaat om het behoud van de Amerikaanse hegemonie als de enige echte supermacht ter wereld - en ja, daar moet al het andere voor wijken.
Overigens gaat het er helemaal niet om of je Khan zo'n geweldige vent vindt en of hij lekker modern en leuk is. Nee, waar het om gaat is dat Amerika altijd moralistisch over democratie praat, maar ondertussen de democratie elders steeds weer ondermijnt als naties besluiten dat ze een leider willen die niet doet wat Amerika wil. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten