people 2557396 1920

D66 en SP staan eindelijk op tegen studielening afzetterij, maar bloemenliefhebbers betalen de prijs!

Politiekokt 25 2023, 11:00
Het is weer zo'n typische politieke ruilhandel waarin de gewone burger de dupe wordt. Aan de ene kant heb je D66 en SP die schreeuwen om rechtvaardigheid voor de 'pechgeneratie', een term die de zwaar benadeelde studenten van het leenstelsel treffend beschrijft. Aan de andere kant heb je een maatregel die de bloemenliefhebbers direct in hun portemonnee raakt. Maar laten we eerst even bij de studenten stilstaan.
Met de rente op studieleningen die op 1 januari dreigt te stijgen van een bescheiden 0,46% naar een schrikbarende 2,56%, voelt het voor veel studenten alsof ze een financiële molensteen om hun nek krijgen. Maar voordat we de loftrompet steken over het voorstel van D66 en SP, laten we eens kijken naar de kosten. Een half miljard euro! En wie betaalt dat? Wel, de bloemenliefhebbers onder ons schrijft het Parool.
Sinds 1975 hebben we genoten van betaalbare bloemen dankzij het lage btw-tarief van 9%. Het idee was eenvoudig: iedereen moet zich een bosje bloemen kunnen veroorloven, ongeacht zijn inkomen. Maar D66 en SP hebben besloten dat dit niet langer het geval moet zijn. Nu moet de btw op bloemen en planten omhooggeschoten worden naar 21%.
Peter Kwint van de SP is op zijn typische vurige manier naar voren getreden en heeft zijn zegje gedaan over het leenstelseldebacle. ''Studenten onder het leenstelsel werden slachtoffer van een peperduur politiek experiment. En nu dreigen ze duizenden euro’s aan rente extra te moeten terugbetalen. Alsof ze niet genoeg gepakt zijn." En weet je wat? Hij heeft gelijk. Wat deze studenten is aangedaan, grenst aan het criminele.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. 
Echter, terwijl de verlaging van de rente naar 0% voor studieleningen een nobel doel is, zou men kunnen stellen dat het verhogen van de btw op bloemen een wel heel vreemde manier is om het te financieren. De 'pechgeneratie' verdient beter, en de bloemenliefhebbers ook. Het lijkt erop dat in de Nederlandse politiek de ene hand geeft, terwijl de andere neemt. Wat een tijd om te leven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten