dilan yesilgoz de balie 2022

Bizar! NCTV-medewerkers gearresteerd wegens het lekken van staatsgeheimen: Yesilgöz noemt situatie "zeer schokkend"

Politieknov 01 2023, 12:30
We staan er weer goed op in Nederland. De normaal zo zorgvuldig bewaakte staatsgeheimen van ons land lijken in gevaar te zijn gebracht. Twee verdachten, een medewerker van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en een voormalige NCTV-medewerker, nu werkzaam bij de politie, zijn aangehouden op verdenking van het bezit en het lekken van staatsgeheime informatie.
Een van de verdachten in deze zaak was een 64-jarige man uit Rotterdam die zowel bij de NCTV als bij de landelijke eenheid van de politie werkte. De tweede verdachte was een 35-jarige voormalige NCTV-medewerker uit Gouda, die onlangs van baan is gewisseld en nu werkzaam is voor de politie. Op dit moment verkeren beide verdachten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.
Er zijn doorzoekingen uitgevoerd op verschillende locaties in verband met het lopende onderzoek, dat wordt geleid door de Rijksrecherche onder toezicht van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Het is echter nog onduidelijk welke specifieke staatsgeheimen zijn gelekt. De grote vraag die dan ook in de lucht hangt, is wat voor informatie zo belangrijk was voor deze verdachten dat ze bereid waren de wet te overtreden. Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven dat er op dit moment geen verdere informatie kan worden verstrekt in het belang van het lopende onderzoek.
Demissionair minister van Justitie en Veiligheid heeft in een interview met BNR haar bezorgdheid geuit over een recente aankondiging van het Openbaar Ministerie. Yesilgöz omschrijft deze aankondiging als "zeer schokkend" en benadrukt dat zowel de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) als de politie passende maatregelen hebben genomen in reactie op deze ontwikkeling.
Volgens de demissionair minister is het nu van groot belang dat er een onafhankelijk onderzoek wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche. Daarnaast benadrukt ze dat het noodzakelijk is om de resultaten van het strafrechtelijk onderzoek af te wachten voordat verdere stappen worden ondernomen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten