khadija arib tk2021 51014713883

Oud-voorzitter Khadija Arib (PvdA) beschuldigt onderzoek van politiek gemotiveerde aanval: "Uiting van achterbakse politiek!"

Politieknov 01 2023, 11:30
Voormalige Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) heeft in een reactie laten weten dat het onderzoek naar haar een politiek gemotiveerde aanval is en noemt het een uiting van "achterbakse politiek", terwijl huidig Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) het proces als zorgvuldig verdedigt.
Arib heeft herhaaldelijk aangegeven dat het onderzoek dat tegen haar is ingesteld bedoeld is om haar te beschadigen. Ze beschuldigt het onderzoek ervan anonieme beschuldigingen te accepteren en daarmee verantwoordelijkheid en transparantie te ontwijken. Ze beweert dat anonieme beschuldigingen worden gebruikt om gekozen volksvertegenwoordigers politiek te ondermijnen, wat schade toebrengt aan zowel hun reputatie als het vertrouwen in de politiek en het parlement.
Arib wordt bijgestaan door Knoops Advocaten, die beweren dat het presidium van de Tweede Kamer geen onderzoek had mogen doen naar anonieme meldingen. Ze beweren verder dat Arib geen echte kans op wederhoor heeft gehad, aangezien ze niet wist wie haar beschuldigde. Deze zorgen werpen legitieme vragen op over de transparantie en eerlijkheid van het onderzoek.
Aan de andere kant van het spectrum staat Vera Bergkamp, de huidige Kamervoorzitter. Zij is van mening dat het onderzoek zorgvuldig is uitgevoerd en beweert dat Arib voldoende gelegenheid heeft gehad om haar kant van het verhaal te belichten. Bergkamp benadrukt dat Arib ervoor heeft gekozen dit niet te doen tijdens het onderzoek.
Desalniettemin is het belangrijk om op te merken dat Bergkamp een cruciale rol speelt in deze kwestie. Het lijkt erop dat er een diepgaand conflict tussen de twee vrouwen bestaat, en het is verontrustend dat dit nu een politieke dimensie heeft gekregen. In plaats van het bevorderen van eenheid en samenwerking in de Tweede Kamer, lijkt dit geschil te zijn geëscaleerd tot een aanzienlijk machtsstrijd.
Het lijkt op een persoonlijke afrekening van Bergkamp, die zelf ook onderhevig lijkt te zijn aan kritiek en mogelijk vervanging. Haar voornemen om nazorg te bieden aan "slachtoffers" impliceert indirect dat deze slachtoffers ernstig beschadigd zijn, wat vervolgens weer bijdraagt aan het verslechteren van het beeld van Arib.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten